Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Božović posjetio Plužine: Srbija spremna da izgradi sportsku halu

Kako je saopšteno iz SNP-a, predstavnici opštine Plužine upoznali su Božovića sa potencijalima i mogućnostima koji će biti definisani u Strategiji razvoja opštine Plužine, a koja je u završnoj fazi izrade

Srbija je spremna da investira i učestvuje u izgradnji sportske hale u Plužinama koja nedostaje, a koju će zajednički koristiti svi stanovnici Opštine, kako god se izjašnjavali, kazao je danas ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović tokom sastanka sa predsjednikom opštine Plužine Mijuškom Bajagićem.

foto opština Plužine

Kako je saopšteno iz SNP-a, predstavnici opštine Plužine upoznali su Božovića sa potencijalima i mogućnostima koji će biti definisani u Strategiji razvoja opštine Plužine, a koja je u završnoj fazi izrade.

“Tom Strategijom biće definisani razvojni projekti koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života svih građana opštine, kao i zaustavljanje iseljavanja stanovništva kao najvećeg problema, a time i dalji razvoj same opštine. Kao najznačajnije istakli su potencijale u oblasti poljoprivrede, turizma i drvne industrije”, navode u SNP-u.

Božović se zahvalio na prijemu i istakao da je izabrao da opština Plužine bude prva crnogorska opština koju će zvanično posjetiti, da bi time u ime države Srbije i njene Ambasade u Crnoj Gori iskazao poštovanje prema opštini koja je na zadnjem popisu procentualno imala najviše stanovnika koji su se izjasnili kao Srbi, kao i najveći broj onih koji govore srpskim jezikom.

“Dogovorena je buduća saradnja u pogledu realizacije projekata koji će biti realizovani na osnovu Strategije Opštine”, dodaju u SNP-u.

Bajagić je zahvalio na posjeti ambasadora, kao i činjenici da je izabrao Plužine za prvu zvaničnu posjetu neke opštine u Crnoj Gori, posebno ističući da mu je drago što su Plužine u nečemu prve.

“Takođe je istakao značaj saradnje sa gradovima pobratimima Kraljevom i Ivanjicom, kao i potrebu većeg promovisanja raftinga na Tari kao nadaleko čuvene turističke atrakcije i krstarenja Pivskim jezerom, te obilaska Parka prirode „Piva“ kao prvog parka prirode u Crnoj Gori”, ističu u SNP-u

Predstavnici Opštine su upoznali Božovića i sa svim problemima sa kojima se suočavaju u komunikaciji sa Vladom,s obzirom na činjenicu da su opoziciona opština od 1998. godine, odnosno da vladajuća DPS partija na državnom nivou nikada nije bila ni blizu osvajanja lokalne vlasti.

“Ta činjenica je, nažalost, korišćena za neadekvatan odnos državne vlasti prema opštini Plužine”, ukazuju u SNP-u.

Sagovornici su se saglasili da sva buduća saradnja i dogovori budu u skladu sa zakonima Crne Gore i u dogovoru sa Vladom Crne Gore, a u interesu građana Plužina.

Sastanku se prisustvovali i predsjednik Skupštine opstine Plužine Petar Mitrić, predsjednik SNP Vladimir Joković, glavni administrator Vladimir Knežević i direktor Parka prirode “Piva“ Slobodan Delić. 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve