Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Naš Izborni program odraz domaćinskog, predanog i vrijednog rada, usmjerenog na razvoj Žabljaka

Prema njegovim riječima, Žabljak je, u minulim mandatnim periodima, tokom upravljanja DPS-a, transformisan u svojevrstan turistički centar

Izborni program ”Prava stvar, Koalicija Radimo i razvijamo Žabljak”, odraz je domaćinskog, predanog i vrijednog rada, usmjerenog na razvoj našeg Žabljaka, kazao je  nosilac liste “Prava stvar, Koalicija Radimo i razvijamo Žabljak”, Marko Božović.

Prema njegovim riječima, Žabljak je, u minulim mandatnim periodima, tokom upravljanja DPS-a, transformisan u svojevrstan turistički centar.

“Ipak, iako zadovoljni postignutim rezultatima, sigurni smo da jasnom vizijom, Žabljak može biti prijestonica turizma sjeverne regije, ali i biser ukupne crnogorske turističke ponude”, naveo je Božović.

Prepoznajući prirodne potencijale, koji nas pozicioniraju kao nezaobilaznu destinaciju crnogorskog turizma, ističe da je programom DPS-a predviđena realizacija projekata od posebnog značaja, poput izgradnje objekta TO Žabljak, kao rezultat razumijevanja neophodnosti funkcionalne TO, u cilju tržišne konkurentnosti.

“Međutim, uzimajući u obzir selektivnost tržišta, svjesni da je neophodno stalno unaprjeđenje i modernizacija turističke ponude”, naveo je Božović.

Stoga, ističe, jedan od značajnijih projekata iz te oblasti je i modernizacija skijališta ”Savin kuk”, što podrazumijeva zamjenu žičare na Savinom kuku, ali i izgradnju parkinga za 400 vozila, za potrebe skijališta.

“Budući da se konkurentnost ogleda i u proširivanju kapaciteta i ponude, iniciraćemo prema nadležnim institucijama projekat rekonstrukcije i stavljanje u funkciju skijališta ”Štuoc”, ali i unaprjeđenje ponude i smještajnih kapaciteta kroz: rekonstrukciju hotela ”Jezero”, rješavanje pitanje hotela ”Planinka”, valorizaciju lokacije bivše vojne kasarne ”Radoje Dakić”, kao i valorizaciju vojnog odmarališta ”Mediteran”, kazao je  nosilac liste “Prava stvar, Koalicija Radimo i razvijamo Žabljak”.

U cilju unaprjeđenja aktivnog i eko-turizma, planirana je realizacija projekta izgradnje planinarskih domova i eko-etno sela.

“Ipak, shvatajući značaj marketinških aktivnosti pri predstavljanju turističke ponude, programom je predviđeno i preduzimanje aktivnosti intenzivne promocije turističkih potencijala našeg grada, ali i lokacija pogodnih za ulaganja u ovoj oblasti”, naveo je on.

Božović zaključuje kako su sigurni u nadmoćnost programa liste čiji je nosialc i viziju razvoja zajedničke kuće, te ne sumnja da će i nakon 23. oktobra zajedno nastaviti da rade i razvijaju Žabljak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve