Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Inicijativa za izglasasavanje nepovjerenja Vladi podnijeta kako bi se suspendovao Temeljni ugovor, naša Vlada je već pobijedila

''Danas nam čestitke stižu i od onih koji su prilikom formiranja Vlade bili najsumnjičaviji. Izabrali smo da rješavamo naslijedjene probleme, a ne da ih ostavljamo u amanet generacijama koje dolaze'', kaže Božović

Poslanik SNP Bogdan Božović ocijenio je da je inicijativa o izglasavanju nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore podnijeta kako bi se suspendovao nedavno potpisani Temeljni ugovor sa Crkvom Srbije.

“I ne predstavlja iznenađenje to što je okosnica te inicijative DPS. Njihova retorika i odnos prema našoj crkvi se nijesu promijenili čak ni nakon njihovog poraza na parlamentarnim izborima 2020. Osnovni razlog tog poraza je bio njihov neprijateljski odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi čemu su se građani Crne Gore suprotstavili.

Akuelna Vlada je u svom djelovanju dokazala reformski kapacitet, pokrenula je najjaču borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u istoriji Crne Gore i ubrzala je naš evropski put. Potpisali smo Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Danas nam čestitke stižu i od onih koji su prilikom formiranja Vlade bili najsumnjičaviji. Izabrali smo da rješavamo naslijedjene probleme, a ne da ih ostavljamo u amanet generacijama koje dolaze”, kaže Božović.

Sa druge strane, kako tvrdi, čudi aktuelna retorika i “bojažljivo najavljivanje pojedinih političkih stranaka da bi mogli da podrže inicijativu o rušenju Vlade Crne Gore, koja je motivisana idejom da neka nova Vlada suspenduje Temeljni ugovor sa SPC.”

“Ukoliko se sa tih adresa nastavi sa podrškom za pad Vlade možemo doći u paradoksalnu situaciju – do posljednjeg dana se davala podrška bivšem premijeru koji nije htio iz njemu znanih razloga da reguliše odnos sa najbrojnijom vjerskom zajednicom u Crnoj Gori, a sada se ruši Vlada koja je riješila to krupno pitanje i to na radost svih vjernika SPC u Crnoj Gori. Da li to znači da će trubljenja o časti i poštenju, kao i udaranje u junačka prsa ostati samo dio jednog u moru politčkih preformansa?

Kada se u najnovijoj jednačini naše političke scene sve sabere i oduzme, dolazi se do toga da je naša Vlada već pobijedila. Za prvih sto dana svog rada postigla je više od bilo koje dosadašnje vlade u punim mandatima.

Skupštinsku raspravu o povjerenju Vladi dočekujemo spokojni i u uvjerenju da ćemo nakon 19. avgusta biti još jači. Razloga za brigu imaće oni koji se poigraju sa svojom čašću, eventualno nova parlamentarna većina će imati obavezu da pronađe model za izlazak iz političke krize”, zaključio je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
inteligencija
12.08.2022-11:36 11:36

Mlogo si inteligentan kad ne shvatas da ste namerno uvaljeni da usvojite nistavan ugovor.Posto ne razumes da ti objasnim- nistavni ugovori ne vaze kao da nisu doneti!………. sto se tice ostanka lepo zamolite DF i D mozda vas podrze jos 2-:3 meseca po dve hiljade plate malo li je?

COL
12.08.2022-11:37 11:37

Vala ste i vi zaslužili po jedan od 55 inča i četiri ona komplikovana uređaja…

COL
12.08.2022-11:37 11:37

Vala ste i vi zaslužili po jedan od 55 inča i četiri ona komplikovana uređaja…

Tara
13.08.2022-09:07 09:07

Pogledajte mu litijaske kriminalne cetnicke zastave..Fuj!