Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Božović: Guča u Budvi je bila ideja koja se neće realizovati ove godine

“U svijetlu oštrih i neukusnih riječi i kvalkifikacija razmijenjenih između pripadnika DF i naših koalicionih partnera, kao član Nove srpske demokratije, građanin Budve imam potrebu da javnost obavijestim da tradicionalna manifestacija Guča, oko koje se nažalost digla cijela medijska prašina, je bila i ostala samo ideja koja se ove godine neće ni realizovati”, saopštio je Božović

Manifestacija “Guča u Budvi”, ove godine neće biti održana. To je saopštio menadžer opštine Budva Milo Božović, nakon što je veliki dio javnosti, ali i kolacioni partneri DF-a osudio ideju o organizovanju Sabora trubača u Budvi.

Budva

“U svijetlu oštrih i neukusnih riječi i kvalkifikacija razmijenjenih između pripadnika DF i naših koalicionih partnera, kao član Nove srpske demokratije, građanin Budve imam potrebu da javnost obavijestim da tradicionalna manifestacija Guča, oko koje se nažalost digla cijela medijska prašina, je bila i ostala samo ideja koja se ove godine neće ni realizovati”, saopštio je Božović.

Kako je dodao, situacija je besmislenija jer su i nespretna saopštenja sa strane DF-a došla kao reakcija na neprikladne kvalifikacije Crnogorske o tome da li par dana muzike i slavlja odgovara duhu Budve.

“Ipak, smatrajući da se sa naše strane prešla mjera dobrog ukusa i osnovnog sugrađanskog poštovanja koje Budvani vjekovima njeguju, dužan sam da kolegama iz Crnogorske i njihovim porodicima, u prvom redu gospodinu Peru Duletiću koji se našao na udaru neumjesnih saopštenja, uputim izvinjene u svioje lično ime ali i ume partije koju zastupam”, dodaje on.

Božović ističe da izvinjenje nije reakcija na odluku Crnogorske da istupi iz koalicije koju su, po njegovim riječima, uspješno, imali u Budvi.

“Ta odluka je prihvaćena kao konačna, a ovo izvinjenje je potreba koju lično prema pomenutim ljudima osjećam i koju sam dužan da na ovaj način uputim”, dodao je menadžer Budve.

Podsjetimo, manifestacija Guča u Budvi bila je planirana da se održi 24. i 25. avgusta, predsjednik Opštine Marko Carević u tome nije vidio ništa sporno, ali je ova ideja naišla na negodovanje velikog dijela javnosti.

Ovaj najnoviji postupak budvanskih vlasti, između ostalih,  osudile su političke partije Socijaldemokrate i Crnogorska iz kojih je jasno poručeno da ovakvoj manifestaciji nije mjesto u Budvi.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve