Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Božović: Da je bilo do SNP-a, bila bi izabrana tri kandidata imenovana za članove Sudskog savjeta

On je podsjetio da su, poslanici SNP-a na poslednjoj sjednici glasali za tri od četiri kandidata, dok predstavnici pojedinih političkih opcija nijesu glasali ni za jednog kandidata, a upravo su oni najglasniji u kritici SNP-a

Povodom kritika na račun SNP zbog toga što je izabran samo jedan od četiri kandidata za članove Sudskog savjeta, poslanik Socijalističke narodne partije SNP, Bogdan Božović kazao je da ta partija nije odgovorna za takav ishod izbora članova Sudskog savjeta.

“Tačno je da smo najavili da ćemo i u drugom krugu podržati sva četiri kandidata za članove sudskog savjeta i da sve vrijeme tvrdimo da je za izbor kandidata neophodan kompromis između političkih subjekata kako bi se došlo do neophodnog broja poslanika koji bi podržali predloge”, naveo je Božović.

On je podsjetio da su, poslanici SNP-a na poslednjoj sjednici glasali za tri od četiri kandidata, dok predstavnici pojedinih političkih opcija nijesu glasali ni za jednog kandidata, a upravo su oni najglasniji u kritici SNP-a.

“Ako ne neki drugi kandidat, onda je makar Dragan Šoć zaslužio podršku za izbor u članstvo Sudskog savjeta, zato čudi izostanak podrške od strane onih od kojih se očekivala. Svojim znanjem i iskustvom gospodin Šoć bi bez dileme mogao da odgovori izazovima koje podrazumijeva obavljanje te funkcije.”, ističe Božović.

On je poručio kako bi da je bilo do SNP-a, na posljednjoj sjednici Skupštine bila izabrana tri kandidata, što bi predstavljalo dobru osnovu za dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda.

“Građane Crne Gore obavještavamo i to da želja SNP-a da se odblokira ova veoma važna institucija u pravnom sistemu neće biti žrtva zakulisnih dogovora, koji za posledicu imaju dalji zastoj u procesu evropskih integracija. SNP nikada nije i neće učestvovati u fabrikovanju događaja i zakulisnim radnjama”, zaključio je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve