Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bošnjak: Stati na kraj bahatoj raspodjeli stanova

Predlog Zakona o izmjenama Zakona o održavanju stambenih zgrada

Na današnjoj sjednici parlamenta, poslanici su raspravljali o predlogu Zakona o izmjenama Zakona o održavanju stambenih zgrada, koji je podnijela poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak.

Tokom izlaganja, Bošnjak je sugerisala da bi se moralo naći način da se država, kako navela, obešteti i da se “stane na kraj bahatom ponašanju onih koji misle da država treba da im riješi stambeno pitanje”.

Slučaj “Stanovi”, trebalo bi da dobije pravni epilog, poručuje Demokrata Vladimir Martinović i ukazuje da su neki funkcioneri više puta dobijali novac za rješavanje stambenog pitanje.

Poslanica DF-a, Jelena Božović kaže da će svako morati da odgovara za kriminal i zloupotrebu funkcija.

“Zakon o izmjenama Zakona o održavanju stambenih objekata naizgled je nebitan, gdje se podrazumijeva da tu nema spornih stvari. Međutim, upravo se tu krije mogućnost koja je davala članovima DPS-a i funkcionerima da dodjeljuju stanove sami sebi i lojalnim članovima”, navela je Božović.

Posrijedi je, kaže, “lažna ljubav prema državi, koja ima cijenu”.

Poslanica SNP-a, Milosava Paunović, istakla je da se kroz ovaj zakon u praksi provuklo dodjeljivanje stanova “podobnim službenicima i namještenicima”.

Osvrnbula se na poziv SDT-a da Skupština ukine imunitet nekim poslanicima zbog istrage.

“Ja bih tražila da mi se ukine imunitet da nijesam kriva, da pred sudom dokažem nevinost. Ne može se stan od preko 100 kvadrata kupovati za 20.000, pri čemu je rata 40 eura. To nije etički, nije lijepo, uzevši u obzir kako žive naši građani”, navela je Paunović.

Ispred kluba Demokrate-Demos, Boris Bogdanović kazao je da je “bivši režim bio najveća agencija za nekretnine u Crnoj Gori.

Poslanici opozicije ne prisustvuju sjednici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bajo
08.12.2022-13:59 13:59

Od koga je ova Bošnjsk dobila stan i pod kakvim uslovima ?