Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošnjak sa Timonijem: Politički akteri da ne dozvole da vještački izazvane podjele i tenzije, nadvladaju razum

Razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, u svjetlu izbora nove Vlade, a i uticaja globalnih dešavanja prvenstveno agresije Rusije na Ukrajinu

Politički akteri u Crnoj Gori da ne dozvole da ove produbljene vještački izazvane podjele i tenzije, nadvladaju razum, poručila je potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Branka Bošnjak koja se sastala sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori, Kristijanom Timonijeom.

Razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, u svjetlu izbora nove Vlade, a i uticaja globalnih dešavanja prvenstveno agresije Rusije na Ukrajinu.

Bošnjak je istakla da mir i stabilnost nemaju cijenu, i da svi politički akteri u Crnoj Gori treba da svoje djelovanje podrede tome, da budu konstruktivni i da ne dozvole da ove produbljene vještački izazvane podjele i tenzije, nadvladaju razum. Ona je istakla da integracije i ubrzani put Crne Gore ka Evropskoj Uniji moraju biti prioritet, a ova nažalost nemila ratna dešavanja na tlu Evrope, nam otvaraju šansu za brži pristup, ali naravno ne po svaku cijenu, jer kriterijumi se moraju ispuniti i toga treba da budemo svjesni.

Bošnjak je čestitala francuskom narodu na pametnom izboru na predsjedničkim izborima i izrazila nadu da će predsjednik Emanuel Makron imati sluha za ubrzanu integraciju Balkana u Evropsku uniju.

Ambasador Timonije je obavijestio potpredsjednicu o aktivnostima koje Francuska, kao predsjedavajuća Evropskom unijom ima u planu, apostrofirajući konferenciju na najvišem nivou u Parizu najavljanu za jun mjesec, gdje će biti glavne teme zelene politike i zaštita životne sredine, energetska kriza i uključivanje mladih u politike Unije, a daće se akcenat i rodnoj ravnopravnosti kao važnom faktoru.

Ambasador Timonije je pohvalio rad Ženskog kluba Skupštine Crne Gore i najavio želju za intenzivnijom saradnjom, što će uskoro biti konkretizovano kroz predlog projekata koji će se zajednički realizovati.

“Na kraju sastanka je zaključeno da treba poslati poruku da je u svim ovim izazovima pred kojima je Crna Gora, vrlo važno da prevlada razum i državnička mudrost i odgovornost. Istakli su da su različita mišljenja poželjna i legitimna, ali da po pitanju značaja stabilnosti i mira treba svi da imaju jedinstven stav, i da se zajedno učini sve na ispunjavanju kriterijuma za ulazak u Evropsku uniju, jer to je put koji sve aktere političkog života u Crnoj Gori spaja”, saopšteno je iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
27.04.2022-17:27 17:27

A ova stara ofucana djevojcina prednjaci sa cetnickim DF na produbljivanje krize ii podjela strasno,kako te nije sramota kravuljino da lazes toga postenog cojeka,a i on,dje nadje tebe za sagovorniika.