Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bošnjak poručila Demokratama: Crna Gora još jednu Pozitivnu ne može preživjeti

Maliciozan pokušaj kolege Koprivice da nas stavi u isti koš sa Migom Stijepovićem i čuvenom „kovertom“ samo govori o potpunom moralnom posrnuću ove partije, saopštila je poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak. Ona je istakla da Crna Gora ne može preživjeti još jednu Pozitivnu, te dodala da nema vremena za čekanje i nezrela dječija nadgoravanja.

“Još jednu Pozitivnu Crna Gora ne može preživjeti, zato se u pamet kolege Demokrate”, poručila je ona.

Kako je navela, uprkos savjetima rukovodstva DF-a da ove dokazane političke lešinare treba ignorisati, smatra da ova krajnje perfidna i neljudska izjava ipak zaslužuje odgovor.

“Gospodine Koprivica, umjesto da ste kao opzicioni kolega smogli snage da iskažete žal što nijeste ozbiljno shvatili izjave lidera Demokratskog fronta koji su prije više od godinu dana ukazivali na ovaj Migov „koverat“, vi nam pokušavate podmetnuti nekih, samo vama znanih, 200.000 eura, a čak ni ostrašćeni Katnić i njegov mjesecima upregnuti tim nije se usudio, u montiranoj optužnici protiv osmoro funkcionera DF-a, da im stavi na teret više od desetine ove sume koju vi pominjete. Ljudski je bilo solidarisati se sa mladim kolegama, koji ni krivi i ni dužni trpe teror i maltretiranje jednog neuračunljivog i razjarenog čovjeka, zadojenog mržnjom i osvetom, koji grubo zloupotrebljavajući funkciju Specijalnog državnog tužioca, ucjenjujući ljude da lažno svjedoče instruira i montira lažne političke procese protiv DF-a”, kazala je ona.

Bošnjak poručuje da Koprivica, umjesto ljudske reakcije,  podmeće nešto što se ni on takav nije usudio.

“To je sramno gospodine Koprivica i to najviše govori o vama. To ogoljuje istinu da je vaš izvorni ili sa strane nametnuti cilj, ne smjena režima, već uništenje DF-a. S obzirom da, za moj ukus prečesto, boravite na adresama raznih ambasada, uvijek sam u dilemi čijom glavom mislite.  A uništenje DF ne ide baš tako lako. I mnogo jači od vas, „promo“ političara, su polomili zube jer slobodoljublje, istina i pravda su naše najjače oružje, a sa njima se nije lako boriti”, rekla je Bošnjak.

Kako dodaje, kad bi bila maliciozna kao Koprivica mogla bi da postavi jedno logično pitanje.

“Pošto se hvalite da ste obišli 200.000 domaćinstava, a opšte poznato je da u te posjete ne idete bez boce vina, čokoladica i ikebana, pa neka je njihova vrijednost minimum pet eura, to je utošenih milion eura samo u tu svrhu. Odakle vam taj novac, a da ne računam još koliki su troškovi propagandnog materijala i ovih naručenih promo hvalospjeva kojima nas svako malo zasipate, pokušavajući zavarati naivnu javnost svojim „šarenim lažama“. No sve manje je naivnih kada ste vi u pitanju. Zato ste i ovako maliciozni”, poručuje ona.

Bošnjak ističe da maske polako padaju i ničim, pa, kako dodaje,  ni ovim mučkim podmetanjima DF-u Demokrate ne mogu  sakriti suštinu.

“Suština je da niste sposobni da iskoračite iz svoje samoljubivosti i umišljenosti, a iz tih vaših kompleksa isijavaju samo ultimatumi i ucjene, nema tu ni trunke političke mudrosti i fleksibilnosti, što će, nažalost, skupo koštati ovaj narod. Ni ponuđeni „bijeli papir“ za zajedničko djelovanje opozicije vam nije odgovarao, iako znate da bez jedinstva opozcije nema demontaže ovog trulog i iznutra uzdrmanog režima, ali monstruoznog i spremnog na sve da bi opstao. Ali vi nemate petlju da se uhvatite u koštac, „čelo u čelo“, sa njima. Niste čak imali kuraži ni da zajedički potpišemo krivičnu prijavu protiv aktera „koverte“. Nećete vi da se zamjerite Katniću, on je vaš fan”, tvrdi poslanica DF-a.

Kako ističe, Demokrate bježe od protesta i bunta, iako znaju da je “ovo jedini način da se režim pritjera uz zid”.

Još jednom apeluje da se opozicija urazumi i da podmetanja zamijenite solidarnošću prema kolegama koje “ovaj monsruozni režim progoni, hapsi, protivustavno stavlja u zatvor, kojima montira lažne političke procese”.

“Umjesto ucjena i ultimatuma ponudite kompromis i dogovor. Umjesto kukumakanjana i kojevitezanja prema međunrodnim adresama, okrenete se i poslušajte vapaj ovog ojađenog naroda za jedinstvom i slogom kao jedinom šansom. Prestanite se plašiti protesta i ulice, kao dokazanog najdjelotvornijeg pritiska na diktatorske režime. Ulica je nažalost jedina slobodna institucija u ovoj zarobljenoj državi”, jasna je Bošnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve