Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošnjak pita Markovića: Zašto je kredit dobio direktor Poreske uprave

Ona je ponovo pozvala Markovića da objavi kompletan spisak, kako kaže, “tvojih beskućnika koji sam ti prije više mjeseci tražila i preuzmeš odgovornost podnoseći ostavku”

Povodom dodjele kredita po povlašćenim uslovima, u iznosu od 40 hiljada eura, između ostalih i direktoru Poreske uprave Miomiru M. Mugoši reagovala je poslanica Demokrataskog fronta DF Branka Bošnjak  i pita premijera Duška Markovićazašto je njemu dodijeljen kredit jer je već dobro zbrinut. Ona je ponovo pozvala Markovića da objavi kompletan spisak, kako kaže, “tvojih beskućnika koji sam ti prije više mjeseci tražila i preuzmeš odgovornost podnoseći ostavku”.

Branka Bošnjak

Saopštenje Branke Bošnjak prenosimo u cjelosti:

Miomir M. Mugoša je tipični predstavnik tzv. Markovićevih “beskućnika”, koji je od DPS potrčka, veoma skromnih kapaciteta iz mjesne zajednice Donja Gorica nepotizmom, korupcijom, protivzakonjem i bespogovornim sluganstvom dosegao do direktora Poreske uprave.

Karijeru je počeo kao savjetnik svog moćnijeg imenjaka i plemenika gradonačeknika Miomira Mugoše, pa sam se kao odbornica u Glavnom gradu brzo uvjerirala u ove njegove karkteristike i kontinutetu na to upozoravala. Počeo je sa više nego skromnom platom od 275 eura i godišnjim prihodom 500 eura od košarke. Ženu je takođe uspio da udomi u Glavnom gradu sa platom od 150eura. Bio je suvlasnik naslijeđene kuće u Donjoj Gorici i vozio auto staro skoro dvadeset godina.

A onda za godinu dvije, kreće njegov uzlet, kada se dokopao mjesta načelnika komunalne policije. Kupuje zemljište u Kolašinu, žena kupuje Tojotu Rav 4, pa ubrzo i zemljište na Žabljaku. Djeca čim su stasala za vožnju, svako malo kupuju nova auta sin od BMW do Mercedesa ML 320 CDl a danas Audija vrijednog oko 50.000eura a ćerka od citroena do novog KIA Sportaža. Žena staru Tojotu zamijenila novijim modelom. Naravno jedino njemu nije trebalo auto jer koristi službeno. Novostečeni imetak prijavljen u imovinskom kartonu je daleko vredniji od prihoda koja je ova porodica prijavljivala.

Javna tajna je bila u Gradu, da se mlađi Mugoša ugrađuje u razne poslove, da bez procenta se nijedna dozvola za ljetnje bašte nije mogla dobiti. Poznato je i da je na tuđa imena imao lokale u gradu. Čak se osilio da ove poslove tajno radi u odnosu na starijeg Mugošu. To ga je umalo koštalo funkcije. Sve se nakon obećanja i moljakanja unutar brastava završilo.

Njegova pohlepa se ogleda u tome da se nikada nije odrekao funkcije predsjednika Mjesne zajednice Donja Gorica, jer mu je to omogućilo da gazduje i prihoduje od sportskih terena u Lješkopolju i čuvene “Di DžI” arene u kombinacija sa čuvenim Tomom Čelebićem, a koje nigdje ne pominje. Svoje akcije ima i u FK Mladost, sad FK Podgorica koji naprasno prosperira.

Prije nego što je napustio Glavni grad, dobija stan od 76m2 sa obavezom da radi narednih pet godina u Glavnom gradu, da bi ga mogao otkupiti pod povoljnim uslovima. Međutim, on već poslije dvije godine napušta Glavni grad i zadržava stan. Kao odbornica sam, štiteći interese građana Podgorice, podnijela krivičnu prijavu u veze ove i sličnih malverzacija, koja nije procesuirana od strane korumpiranih tužilaca.

Markoviću, da li je ovaj lik beskućnik, pa si mu dodijelio 40.000eura, da bi izgradio i vikend kuću od preko 100m2, a koji to pokušao da sakrije od javnosti.

Markoviću, da li je to nagrada za njegove “uspješne” poslove u aferama Klap i Vardar, a u vezi kojih ćuti i drhti, a svima je više nego očigledna njegova “debela” umiješanost i puna odgovornost. Da li je možda to nagrada za ogroman procenat sive ekonomije u odnosu na naplaćeni porez? Jasno je da su u pitanju razni dilovi i privilegovani pojedinci.

Markoviću, opet te pozivam da objaviš kompletan spisak tvojih beskućnika koji sam ti prije više mjeseci tražila i preuzmeš odgovornost podnoseći ostavku. Davno sam digla ruke od državnog tužilastva, koje bi da je profesionalno promptno reagovalo.

Građani Crne Gore moraju da znaju da je programska odrednica DF-a da svu nezakonito stečenu imovinu državnih funkcionera od 1990. Godine treba nacionalizovati i vratiti državi i građanima, kao i onu za koju nemaju dokaze kako su je stekli, a sve stanove i kredite dobijene na ovakav privilegovan način će morati da plate po tržišnim uslovima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve