Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošnjak: Ohrabruje povjerenje koje je ukazano ženama prilikom konstituisanja parlamenta i organa vlasti u Budvi

Ženski klub Skupštine Crne Gore ohrabruje povjerenje koje je ženama profesionalcima ukazano prilikom konstituisanja lokalnog parlamenta i organa vlasti lokalne samouprave u Budvi, saopštila je Branka Bošnjak, potpredsjednica Skupštine i kopredsjednica Ženskog kluba povodom formiranja ključnih funkcija u Budvi

Ženski klub Skupštine Crne Gore ohrabruje povjerenje koje je ženama profesionalcima ukazano prilikom konstituisanja lokalnog parlamenta i organa vlasti lokalne samouprave u Budvi, saopštila je Branka Bošnjak, potpredsjednica Skupštine i kopredsjednica Ženskog kluba povodom formiranja ključnih funkcija u Budvi.

“Ženama je u Opštini Budva povjerena većina u lokalnom parlamentu. Ovaj čin pokazuje trend rasta svijesti u crnogorskom društvu o sposobnosti, izdržljivosti i posvećenosti žena u svim sferama društva i porodice”, kazala je Bošnjak.

Cijeneći i beskompromisno podržavajući ovaj politički trenutak, Ženski klub, ističe Bošnjak, vjeruje i izražava nadu da će ovo postati ustaljena praksa, “kako na nivou lokalnih samouprava tako i na državnom nivou, u organima državne uprave i Skupštini Crne Gore”.

“Podsjećamo još jednom da Ženski klub teži ka tome da veći broj žena bude u organima odlučivanja kao i pomjeranju granične kvote do 50% učešća žena na izbornim listama. S tim u vezi, smatramo da izmjenu izbornog zakonodavstva treba usmjeriti u tom pravcu i unaprijediti”, zaključila je Bošnjak.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve