Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bošnjak: Nećemo dozvoliti ukidanje neradne nedjelje

Kako je ocijenila, neradna nedjelja je delikatno pitanje i Vlada ne smije ishitreno da donese diskriminatorsku odluku

Pokret za Promjene neće dozvoliti da se sada poništi jedna od rijetkih, pravednih i humanih odluka koju je donijela prethodna vlast uz našu podršku, a to je neradna nedelja, saopštila je potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak.

Ona je poručila da nova Vlada, bez obzira na ekonomsku situaciju, ne smije da ide na ruku vlasnicima kapitala, već mora da vodi računa o ljudima zaposlenim u trgovini i uslužnim djelatnostima, koje poslodavci drže u nezaštićenom, gotovo robovlasničkom položaju.

“Najugroženije su žene, jer one su uglavnom te koje rade u trgovini i bave se uslužnim djelatnostima koje, i ta neradna nedelja je za njih koje rade za platu daleko ispod prosječne značila sve., konačno dan koji mogu da provedu sa svojom porodicom”, ukazala je Bošnjak koja je i poslanica Pokreta za promjene.

Kako je ocijenila, neradna nedjelja je delikatno pitanje i Vlada ne smije ishitreno da donese diskriminatorsku odluku.

“Oko 45.000 ljudi radi u sektoru trgovine i uslužnih djelatnosti, a uglavnom su žene, i ne smijemo ih opet gurnuti u agoniju i “čeljusti” pohlepnih poslodavaca sa kojom su se godinama suočavale”, naglasila je Bošnjak i pitala ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića da li zna ko su vlasnici trgovačkih lanaca.

Bošnjak mu je poručila i da Crna Gora nije sređena država poput one u kojoj se školovao.

“Nije ovo sređena država poput one u kojoj se on školovao, već surova balkanska država gdje skorojevići koji su se nelegalno obogatili glume ugledne poslodavce i elitu, a u stvari su jedni obični izrabljivači radnika, okrutni i nemilosrdni. Neka se malo ministar Milatović prošeta i popriča sa radnicama u trgovinskim lancima pa ćemu sve biti jasno”, naglasila je Bošnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve