Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošnjak: Demokrate mnogo lakše sjedaju za sto s DPS-om, nego s opozicijom

Nije problem, čak podržavam, kazala je Bošnjak, što su konačno pali na zemlju posle onog zabrinjavajaćeg plagiranog Erdoganovog spota u kome su umislili da su mesije

Moram reći da me je poslije onog upornog zaklinjanja i pomalo autističnog stava Demokrata, da neće nikakav razgovor s DPS-om, malo iznenadilo ovo tajno dogovaranje s DPS-om, kazala je poslanica DF-a Branka Bošnjak, reagujuću na informacije koje su se pojavile u medijima o povratku Demokrata u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva.

Nije problem, čak podržavam, kazala je Bošnjak, što su konačno pali na zemlju posle onog zabrinjavajaćeg plagiranog Erdoganovog spota u kome su umislili da su mesije.

„Nadam se da su shvatili, ono što je svima politički iole pismenim bilo jasno, da nažalost, dvotrećinske većine za izmjenu izbornog zakonodavstva, nema bez DPS-a, ali je problem što to čine tajno i što je trebalo da prvo sjednu sa svojim kolegama iz opozicije, a oni u jeku napadanja u optuživanja svojih koalicionih partnera u Budvi, tajno se dogovaraju sa DPS-om oko krucijalne stvari, a to su fer izbori“, istakla je Bošnjak.

Stiče se, prema njenim riječima, utisak da Demokrate mnogo lakše sjedaju za sto, istina tajno, s čelnicima DPS-a, nego sa pojedinim opozicionim kolegama.

„Da li ih je na to natjerao pad rejtinga po anketama javnog mnjenja u koje su do skora slijepo vjerovali i čak svoju političku poziciju gradili na njima a ne na izbornim rezultatima, ili možda onaj predlog vlasti da će kažnjavati bojkotaše parlamenta oduzimanjemi 60 odsto plate, ili su ih pak njihovi finansijeri i patroni na to natjerali, bilo koji razlog da je, raduje me da ćemo imati njihovo aktivnije učešće oko izmjena izbornog zakonodavstva“, naglasila je Bošnjak i dodala:

„Zabrinjava činjenica koliko malo autonomnosti imaju kolege Demokrate, jer toliko ovise o stavu međunarodnog faktora, što predstavlja problem. Moraju konačno odrasti i shvatiti da rješenje i slobodu nam niko sa strane neće donijeti na tacni, ono je u alternativi, u nama, našem jedinstvu i jasnim stavovima, kao opozicije. A mnogo vremena je izgubljeno zbog njih”, zaključila je Bošnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve