Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošnjačka stranka svečanim prijemom obilježava članstvo u EPP

Bošnjačka stranka će 5. decembra, svečanim prijemom obilježiti značajan događaj-učlanjenje u Evropsku narodnu partiju (EPP)

Bošnjačka stranka će 5. decembra, svečanim prijemom obilježiti značajan događaj-učlanjenje u Evropsku narodnu partiju (EPP).

foto Bošnjačka stranka

BS je 10. septembra postala članica EPP, najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu, a ujedno i prva politička partija iz Crne Gore koja je članica EPP-a.

Prema riječima Seada Šahmana, člana Izvršnog odbora Bošnjačke stranke za međunarodnu saradnju, svečani prijem biće prilika da BS ugosti brojne zvanice iz Crne Gore, regiona, ali i šire.

“Zajedno sa prijateljima stranke, članovima Glavnog odbora, predstavnicima drugih političkih partija iz Crne Gore i regiona, predstavnicima diplomatskog kora, NVO sektora i medija, biće promovisano članstvo BS-a u EPP, najbrojniju i najuticajniju političku grupaciju u Evropskom parlamentu. Veliku čast svojim prisustvom ukazaće nam i predstavnici EPP-a, kao i Konrad Adenauer fondacije i Robert Šuman instituta, partnerskih organizacija na putu pristupanja BS u EPP“, kaže Šahman.

On ocjenjuje da članstvo BS-a u EPP, za partiju iz zemlje koja je izvan EU, predstavlja najbolju vrstu međunarodnog priznanja i legitimacije.

“To će dati značajnu prednost i na domaćoj političkoj sceni, što nas dodatno ohrabruje da nastavimo rad i djelovanje shodno našoj programskoj agendi“, smatra Šahman.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve