Bošnjačka stranka pozdravila je odluku Vlade Crne Gore koja je na posljednjoj sjednici usvojila Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

foto Arhiva

Kako su istakli, u daljoj proceduri ova aprtija će glasati za usvajanje ovog zakona.

“Ističemo veoma važnim da je Vlada Crne Gore prihvatila sve sugestije i preporuke Venecijasnke komisije kada je ovaj dokument u pitanju. Smatramo da je riječ o modernom zakonskom rješenju, koje uvažava vjersku i etničku raznolikost Crne Gore i štiti prava pripadnika svih vjerskih zajednica. Prateći najviše međunarodne standarde u ovoj oblasti, dobili smo veoma moderan i liberalan tekst zakona, u kome država štiti imovinu i kulturno blago države Crne Gore. Građanski koncept naše države moguće je jačati samo kroz poštovanje njene društvene slojevitosti, vjerskog suživota i poštovanja svih kulturnih identiteta koji čine njeno društveno biće. Zato je i potrebno donošenje zakonskih rješenja koja će napraviti realan okvir za nesmetano funkcionisanje svih vjerskih zajednica i definisanje njihovih jednakih prava, kao i obaveza, na temelju Ustava i uz poštovanje međunarodnih standarda”, saopštili su iz BS.

Iz ove stranke poručuju još da je veoma važno da Prijedlogom zakona o slobodi vjeroispovjesti garantuje pravna sigurnost svakoj vjerskoj zajednici.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve