Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošnjačka stranka najpozvanija da delegira premijera tehničke Vlade

''Primjer odnosa prema Crnoj Gori koji je iskazala Bošnjačka stranka treba da služi kao nauk dijelu lidera ostalih manjinskih partija koji su željeli davanjem podrške Vladi doktora Abazovića politički da ušićare neki sitan interes''

Piše: Aleksandar Damjanović

Nakon rušenja Vlade Dritana Abazovića od strane Demokratske partije socijalista zbog izdaje nacionalnih interesa Crne Gore krenule su kalkulacije ko će biti novi premijer.
Dogovora nema ni na vidiku jer prosrpske partije nijesu spremne da zajedno sa najjačim političkim subjektom DPS-om formiraju Vladu koja bi isključivo služila interesima Crne Gore.

Na mene lično je prilikom donošenja svih važnih odluka odnos Bošnjačke stranke vrijedan poštovanja koje svi moramo uvažavati, a naročito mi koji se izjašnjavamo kao nacionalni Crnogorci.

U periodu od kada je osnovana 2006. godine pa do današnjeg dana Bošnjačka stranka je kroz svoje djelovanje ostala odana Crnoj Gori i njenom građanskom konceptu, pa je samim tim najpozvanija da delegira premijera tehničke Vlade koja će imati zadatak da pripremi prijevremene parlamentarne izbore.

Nije bilo davno kada je tadašnji lider Bošnjačke stranke Rafet Husović nakon parlamentarnih izbora održanih 2020. godine odbio da njegova stranka bude dio antidržavne izvršne vlasti.

Bošnjačka stranka nije podržala niti izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti niti potpisivanje štetnog Temeljnog ugovora i na taj način je iskazala poštovanje prema crnogorskom kulturnom nasleđu.

Poslanici Bošnjačke stranke su bez obzira što u Vladi imaju svoja dva ministra Ervina Ibrahimovića i Admira Adrovića glasali za nepovjerenje doktoru Dritanu Abazoviću koji je izdao nacionalne interese Crne Gore.

Primjer odnosa prema Crnoj Gori koji je iskazala Bošnjačka stranka treba da služi kao nauk dijelu lidera ostalih manjinskih partija koji su željeli davanjem podrške Vladi doktora Abazovića politički da ušićare neki sitan interes.

Ako je već mogao premijer da bude nacionalni Albanac ne vidim ništa sporno da na čelu tehničke Vlade bude nacionalni Bošnjak.

Siguran sam da bi izbor premijera iz redova Bošnjačke stranke doprinio smirivanju uzavrelih političkih tenzija i spriječio izdaju koju producira doktor Abazović.
Ostaje nam da se nadamo da više nikad na čelo Vlade Crne Gore neće doći premijer koji će služiti interesima druge države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
23.08.2022-09:54 09:54

Sad bi i Ti da se popneš, pa da malo jašeš….. Ova Crna gora je crna bez imalo bjelog….