Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: Velika nekompetentnost nove većine i brutalno kršenje pravnog sistema

Sve ovo što se dešava na političkoj sceni Crne Gore govori o jednoj velikoj nekompetentnosti kada je u pitanju nova politička većina, čiji je jedini cilj bio skinuti DPS sa vlasti. Već se osjećaju pogubni efekti jedne takve političke odluke na izborima 30. avgusta. Potvrđuje se sve ono što je DPS ukazivala u susret tim izborima

Član Odbora za bezbjednost i odbranu i bivši ministar odbrane Predrag Bošković kaže za Pobjedu da se na političkoj sceni vidi velika nekompetentnost nove većine, da se brutalno krši pravni sistem, te da će se posljedice novih odluka u bezbjednosnom sektoru osjetiti malo kasnije jer one imaju odgođeno dejstvo.

“Sve ovo što se dešava na političkoj sceni Crne Gore govori o jednoj velikoj nekompetentnosti kada je u pitanju nova politička većina, čiji je jedini cilj bio skinuti DPS sa vlasti. Već se osjećaju pogubni efekti jedne takve političke odluke na izborima 30. avgusta. Potvrđuje se sve ono što je DPS ukazivala u susret tim izborima”, kazao je Bošković.

Poručio je da „samim tim nije zaobiđen ni bezbjednosni sektor“.

“Odluke koje se iz dana u dan donose osjetićemo malo kasnije jer su to odluke sa odgođenim dejstvom. Ono što je svakako nevjerovatno jeste da oni koji su se busali u demokratiju i poštovanje svih prava brutalno krše pravni sistem Crne Gore, a zakleli su se da da će ga štititi. Za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu bira se osoba koja ima prvostepenu presudu za pokušaj terorizma, a za v. d. direktora ANB postavlja se neko ko nije razriješen sa druge funkcije, pri čemu on donosi odluke prije nego je i u Službenom listu objavljeno da je postavljen na to mjesto”, istakao je Bošković.

Upozorio je i na kršenje Ustava u Ministarstvu odbrane.

“Za državnog sekretara u Ministarstvu odbrane postavlja se vojno lice odlukom Vlade, čime se direktno krši Ustav Crne Gore”, istakao je Bošković.

Prema njegovim riječima, na sceni je, kako kaže, „jedna opšta histerija koja je ozvaničila brutalno kršenje ljudskih prava u državnoj upravi“.

“Na to će DPS nastaviti da ukazuje i da se bori i izbori sa ovom kulminacijom nekompetentnosti samoproklamovanih eksperata”, dodao je Bošković.

Parlamentarna većina sprovela je kadrovske promjene u vrhu bezbjednosnog sektora. Na čelo ANB postavljen je nosilac liste koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ u Kotoru Dejan Vukšić, koji je bez radnog iskustva u bezbjednosnom sektoru. Njegovo postavljenje desilo se bez mišljenja Odbora za bezbjednost i odbranu.

Za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu izabran je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, koji je pred crnogorskim pravosudnim organima prvostepeno osuđen na pet godina zatvora za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Samim tim, postao je i član Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
mehmed
27.12.2020-11:48 11:48

To je rezuktat Vuciceve dikzazita u Crnoj Gori