Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: Svi nasrtaji na crnogorsku nezavisnost su osuđeni na propast

Crna Gora danas slavi 14 godina od obnove nezavisnosti. Postignuto je mnogo, ali su izazovi brojni. Zemlja je izložena napadima spolja i iznutra

Crna Gora danas slavi 14 godina od obnove nezavisnosti. Postignuto je mnogo, ali su izazovi brojni. Zemlja je izložena napadima spolja i iznutra. Ministar odbrane Predrag Bošković u razgovoru za CdM navodi da je Crna Gora duži niz godina bila na meti pojedinih struktura u Crnoj Gori i van nje, koji ne žele Crnu Goru kao nezavisnu državu, predvodnicu multietničnosti na Balkanu, već Crnu Goru žele vratiti pod skute velike Srbije.

Predrag Bošković

“I ova je godina počela najžešćim nasrtajima na Crnu Goru, jer je ovo izborna godina, gdje je SPC iskorišćena kao udarna pesnica tog napada, jer su i oni svjesni da su prosrpske partije u Crnoj Gori i njihovi lideri izgubili svaki kredibilitet u narodu. U okviru kampanja koje se duži niz godina kreiraju na određenim adresama (zvaničnim i parazvaničnim) u Srbiji i Rusiji, a koje su podržane prvenstveno od strane tabloida iz tih država, potpomognute od onih u našoj zemlji, na sceni vidimo konstantno uplitanje u unutrašnja pitanja i dnevno plasiranje dezinformacija”, ističe on.

Taj intenzivan tempo plasiranja lažnih informacija, dodaje ministar Bošković, sa namjerom ugrožavanja bezbijednosti, donosi to da građani  sada već jasno prepoznaju šta je istina, a šta propaganda u cijeloj priči.

“Zato su svi nasrtaji na našu nezavisnost i suverentet u startu osuđeni na propast. Naš odgovor na svaki budući biće onakav kakav dolikuje jednoj građanskoj i proevropskoj državi, dakle, miran, dostojanstven i odlučan. No, naš fokus u narednom periodu biće na borbi sa posljedicama pandemije kronavirusa”, napominje Bošković.

Ministar dodaje da je to posebna i zahtjevna faza. Zato je, kaže, važno da nastavimo sa predanim radom, požrtvovanošću i profesionalizmom kako smo to intenzivno činili u prethodna dva i po mjeseca.

Bošković u razgovoru za CdM napominje da je  Crna Gora odradila sjajan posao, sve službe, među kojima i Vojska Crne Gore, zaslužuju maksimalnu ocjenu.

“Zato, kada se osvrnem na te dane i kolektivnu odlučnost, istrajnost i efikasnost, uvjeren sam da ćemo se sa svim budućim izazovima izboriti na pravi način i našim građanima omogućiti kvalitetne uslove života”, rekao je on.

Kada se govori o postignućima Crne Gore za period od obnove nezavisnosti, Bošković nema dilemu – u  prethodnih 14 godina država bilježi mnoge sjajne rezultate i to u brojnim oblastima, a posebno na polju odbrane i bezbjednosti.

“Stvorili smo bezbjednosni okvir za sebe i svoje građane kao članica najvažnijeg vojno-političkog saveza i predvodnici smo procesa integracije u EU na Zapadnom Balkanu. Posvetili smo se ekonomskom rastu i razvoju. I to, kada se osvrnemo, nije bio nimalo lak put, već pun odricanja i raznih borbi, koje su posebno intenzivirane u prethodnih nekoliko godina. Pokušaji diskreditacije državnih organa i institucija ne jenjavaju, sa ciljem stvaranja panike među stanovništvom i rušenja multietničkog i multikonfesionalnog bogatstva koje imamo i na kome nam mnogi mogu pozavidjeti, ali i čestitati”, poručuje Bošković.

Svim tim udarima, kako kaže, uspješno se odupiremo i ujedinjeni, kao u ovoj posljednjoj borbi sa koronavirusom, osnaženo nastavljamo sa novim izazovima.

“Kapacitete za sve to imamo, jer smo ih od 2006. godine konstantno i kvalitetno gradili, a sve u cilju stvaranja evropskogkvaliteta života”, zaključio je Bošković u razgovoru ta CdM.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve