Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: SPC bi Crnu Goru da vrati vjekovima unazad

Njihova namjera je bila, kako kaže, da litijama natjeraju koalicionu vlast da povuče ili izmjeni Zakon, na šta oni nijesu pristali

Sve ono što se dešavalo nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kako je kazao ministar odbrane Predrag Bošković gostujući u “Teleskopiji” RTCG, otkrilo je političku pozadinu djelovanja Srpske pravoslavne crkve.

Njihova namjera je bila, kako kaže, da litijama natjeraju koalicionu vlast da povuče ili izmjeni Zakon, na šta oni nijesu pristali.

“Naravno da mi na to nijesmo pristali, jer smo htjeli da ih izvučemo na teren da oni postanu ono što jesu, prije svega ne, religijska institucija nego politička partija u Crnoj Gori, ili politički pokret, koji okuplja jedan broj opozicionih partija sa pro-srpskim predznakom. To se na kraju pokazalo potpuno tačnim, kada su odbili posljednju ponudu predsjednika i premijera i kazali da će pozvati sve da glasaju protiv DPS-a, odnosno za one političke subjekte koji će njima omogućiti da budu i dalje van zakona, da ne priznaju Crnu Goru, da ne plaćaju poreze državi, da njihovi sveštenici ovdje borave nelegalno, bez prijave prebivališta. To je ono što pokazuje da su oni prije svega politički pokret koji treba Crnu Goru da vrati vijekovima unazad, odnosno da pokuša da je u potpunosti veže za Srbiju i da u potpunosti onemogući put Crne Gore ka EU”, zaključio je Bošković.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve