Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: Siguran sam da će NATO reagovati zbog kadrovskih rješenja u bezbjednosnom sektoru

Bošković ističe kako sa zebnjom prati ono sto se dešava u bezbjednosnom sektoru u Crnoj Gori

Poslanik Demokratske partije socijalista i bivši ministar odbrane Predrag Bošković, za CdM kaže da je siguran da će NATO reagovati nakon poslednjih kadrovsjih rješenja u crnogorskom bezbjednosnom sektoru.  CdM je juče pisao da je vršilac dužnosti  Obavještajno bezbjednosnog direktorata OBD Aleksandar Šaranović,  postavio za svog saradnika Radula Čovića, majora protiv koga je vođen postupak zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj u Vojsci Crne Gore dok je bio u štabu NATO-a u Poljskoj.

Čović se sumnjičio da je kopirao NATO dokumenta na USB, dok je bio u Poljskoj, te da ga je sistem Alijanse otkrio i odmah je prijavljen Ministarstvu odbrane. On je hitno povučen iz štaba NATO-a, protiv njega je otvoren proces za špijunažu u Obavještajno bezbjednosnom direktoratu i saslušavan je nekoliko puta.

Bošković ističe kako sa zebnjom prati ono sto se dešava u bezbjednosnom sektoru u Crnoj Gori.

Dodaje da ga ne iznenađuju ova dešavanja.

“Samim formiranjem ovakve vlade bilo je jasno da se krećemo ka onima koji su urušavali naš sistem vrijednosti i protiv kojih smo se borili da bezbjednosni sektor uz pomoć naših  partnera sačuvamo od malignih uticaja. Takođe, sam siguran sa će NATO reagovati na ovo i ukinuti mogućnost da se dozvole za pristup NATO klasifikovanim dokumentima izdaju u Crnoj Gori upravo zbog ovakvih kadrovskih rješenja. Ono što mnogo više zabrinjava jeste što se ovdje radi o koordinisanoj akciji koja dolazi van Crne Gore, a ne o klasičnom diletantitzmu nove vlasti koje smo svjedoci svakodnevno”, istakao je Bošković u izjavi za CdM.

Povodom medijskih napisa o imenovanjima u sektoru bezbjednosti, danas se oglasilo i Ministarstvo odbrane.

U resoru Olivere Injac tvrde da se u dužem periodu plasiraju dezinformacije koje imaju za cilj slabljenje institucije i ugleda zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci Crne Gore, kao i diskreditaciju profesionalnih vojnih i civilnih lica na najodogovornijim dužnostima. Međutim, u ovom resoru ne navode koje su to dezinformacije konketno plasirali mediji, niti demantuju napise o pojedinim kadrovima koji su dobili nove pozicije u bezbjednosnom sektoru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve