Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: SDT da ispita navode Vijesti i mašte opsjednutog autora o mom radu

''Ozbiljan autor bi, prije svega, naučio šta je program Vlade SAD-FMS (Foreing Military Sales), koje su njegove faze i kako on funkcioniše. Ko god poznaje suštinu tog programa, jasno je da u kupovini naoružanja kroz taj program apsolutno nijesu moguće nikakve koruptivne radnje''

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković pozvao je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da ispita posljednje navode Vijesti da je Crna Gora nova lakoooklopljena vozila “oshkosh JLTV”, koje je za potrebe svoje vojske nabavila u vrijeme kada je Bošković bio ministar odbrane, platila znatno skuplje u odnosu na cijenu koju su tom proizvođaču plaćali Ministarstvo odbrane SAD i neke druge države.

– S obzirom da juče nijesam htio kvariti prijateljsko – familijarni izlet na Ljubišnju, posebno imajući u vidu da se radi o besmislicama, ipak kao odgovoran čovjek i javni funkcioner – zbog crnogorske javnosti želim i dužan sam da činjenicama odgovorim na naručeni pamflet kojim se pokušava skrenuti pažnja sa prepiski preko kriptovanih telefona u režiji čeda ovog medija – poručio je Bošković.

No, kako kaže, “kripto” premijer nije predmet njegovog interesovanja, već ukazuje na sljedeće činjenice.

– Čitav aranžman nabavke lakooklopnih vozila odrađen je uz punu podršku i nadzor naših partnera iz SAD i ne sa kompanijom Oshkosh već direktno sa kancelarijom za saradnju Sjedinjenih Država, pri čemu je cijena koju je Crna Gora dobila bila ista kao za vozila koja je poručila vojska SAD. Ozbiljan autor bi, prije svega, naučio šta je program Vlade SAD-FMS (Foreing Military Sales), koje su njegove faze i kako on funkcioniše. Ko god poznaje suštinu tog programa, jasno je da u kupovini naoružanja kroz taj program apsolutno nijesu moguće nikakve koruptivne radnje – naveo je Bošković.

Napominje da je u toku mandata isključivo radio u “javnom interesu”.

– Ponosan sam na sve što smo kao tim MO radili i uradili isključivo u javnom interesu – za mandata 41. Vlade, a pogotovo na dio koji se odnosi na modernizaciju naših oružanih snaga, prvoj nakon – skoro 40 godina – dodao je on.

Modernizacija je, prema njegovim riječima, urađena uz “brižljivo planiranje najsposobnijih kadrova” Vojske Crne Gore uz ogromnu pomoć i podršku crnogorskih partnera, prije svega SAD.

– Radi efikasnosti procesa, povećanja transparentnosti, svođenja mogućnosti korupcije na nulti nivo i smanjenja uticaja trećih (ne NATO) strana kroz proces javnih nabavki omogućen je zakonit model direktnog pregovaranja dvije ili više vlada. Finansijski dio aranžmana nije ugovaralo Ministarstvo odbrane već Ministarstvo finansija i siguran sam da su i oni u ovom procesu dali svoj nesebičan i u potpunosti usklađen sa zakonom doprinos – naglasio je Bošković.

Dakle, sve navedeno u tzv. tekstu je, po riječima Boškovića, pokušaj kompromitacije njega lično, njegovih saradnika kao i kompletnog sistema odbrane i partnerskog odnosa sa SAD”.

– Dodatno, znak pitanja u naslovu dovoljno govori o ozbiljnosti još jednog u nizu “istraživačkih poduhvata”, ali i pokazuje sopstvenu ili redakcijsku ogradu tj. bojazan od moguće tužbe – istakao je on.

Takođe, kako dalje navodi, nužno se nameće pitanje po čijem nalogu i u čijem intreresu se u kontinuitetu, kako kaže, “plasiraju dezinformacije koje nanose štetu Crnoj Gori i njenom strateškom partnerstvu sa SAD”.

– U objektivnom i pravom istraživačkom tekstu i o sopstvenim redovima, Vijesti mogu utvrditi i kako pojedine partnerske države tretiraju ovog novinara, a tad bi bili jasniji i motivi dezinformacija u kontinuitetu. Pozivam SDT da i za ovaj uradak, kao i za sve ostale “feljtone” i mašte o mom radu od istog opsjednutog autora formira predmet i da, nakon izviđaja, obavijeste javnost da li sam ja ono što su njegove želje i što bi htjeli da nametnu crtajući mi mete – “kriminalac” ili je on patološki lažov – zaključio je Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
@@@@
01.09.2022-12:10 12:10

To je oprobana taktika za njihove polupismene glasace.Uhapsi,slazi,izmisli do glasanja a poslije kako god bude …

Rukfaš
01.09.2022-17:01 17:01

Imam dvije sugestije/primjedbe/pitanja. Kao prvo, nije mi jasno kako ti u prekrasnoj Ljubišnji pada na pamet da čitaš ili dozvoljavaš da ti neko zagađuje ambijent najljepše crnogorske planine sa plavim smećem? Kao drugo, ne brini. SDT će bez tvoje sugestije (ona je apsolutno nebitna, bitno je šta piše i koga targetira plavo smeće) istražiti “slučaj”. I eto razloga zašto nemaju kad da se bave “kalašima”, “lelecima turaka i bula”, suzavcima… Od takvih k'o što si TI.