Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bošković: Populizam koji je na snazi onemogućava Vojsci da radi i razvija se, velika NATO vježba sjajna prilika za crnogorske vojnike

''Tadašnji populizam, koji je i danas na snazi, pokušao je da onemogući svaki pokušaj da se ode korak dalje u poboljšanju uslova za Vojsku Crne Gore. I ova vježba govori u prilog tome da je našoj vojsci taj poligon nepohodan'', kaže Bošković

NATO vježba ,,Immediate Response 23“, koja je dio velike vježbe ,,Defender Europe 23“, biće održana u Crnoj Gori od 22. maja do 2. juna ove godine, saopšteno je  iz Ministarstva odbrane. Poslanik DPS-a i bivši ministar odbrane Predrag Bošković ističe da Crna Gora ima ogromnu korist od ovakvih vježbi, jer, kako dalje dodaje, vojne vježbe predstavljaju neophodan i potreban uslov kako bi se vojska razvijala i kako bi sticala neophodna znanja.

“Naši vojnici tako u realnom vremenu mogu vježbati sa svojim kolegama iz drugih NATO država, a Crna Gora je zaista pogodan teren za izvođenje vježbi koje ovaj program predviđa. Smatram, dakle, da je to zaista jedna sjajna prilika da se napravi korak dalje u modernizaciji naše vojske”, objašnjava Bošković za Antenu M.

Kako navode iz Ministarstva odbrane crnogorski vojnici koji će učestvovati na vježbi, uvježbavaće manevrisanje na terenu i borbene operacije, dok će artiljerska bojeva gađanja tokom vježbe biti realizovana u inostranstvu.

Upitan kako komentariše to što Crna Gora još nema vojni poligon na kojem bi se realizovala bojeva gađanja, Bošković kaže da je vojsci Crne Gore neophodan poligon na kojem vojnici mogu da vježbaju i sprovode svoje aktivnosti.

“Aktivnosti koje su išle u pravcu formiranja takvog poligona ukazuju da je Sinjajevina jedini prostor koji zadovoljava kriterijume. Napravljene su i sve studije zaštite životne sredine, kako bi se okolina sačuvala. Tadašnji populizam, koji je i danas na snazi, pokušao je da onemogući svaki pokušaj da se ode korak dalje u poboljšanju uslova za Vojsku Crne Gore. I ova vježba govori u prilog tome da je našoj vojsci taj poligon nepohodan”, kaže on.

Bošković zaključuje da je vježba “Immediate Response 23” prilika da se pokaže da takve aktivnosti ne mogu naštetiti okolini, pa očekujem da će se sljedeća vlada zauzeti i učiniti sve da Sinjajevina postane prostor na kojem će se realizovati sve neophodne aktivnosti Vojske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve