Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bošković: Pod plaštom ikona i svetaca pokušavaju isti scenario iz 2016.

Ono što se dešava i način na koji se Crna Gora želi pokoriti beogradskom i moskovskom režimu je perfidna igra skrivena ispod skuta SPC, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković tokom rasprave u Skupštini

Ono što se dešava i način na koji se Crna Gora želi pokoriti beogradskom i moskovskom režimu je perfidna igra skrivena ispod skuta SPC, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković tokom rasprave u Skupštini.

Bošković

-Svi pokušaji od 2006. na ovamo sa istom matricom, malo drugačijom logistikom, korišćenja drugih proksija u Crnoj Gori, prije svega političkih partija su se pokazali kao jadni i osuđeni na poraz – rekao je Bošković tokom rasprave o Predlogu zakona o vojno – obavještajnim poslovima.

Prethodno je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je da se nekome žuri da se što prije izglasa zakon kako bi se formirala “još jedna udbaška struktura bliska DPS, prirepak ANB” u susret značajnim događajima koji slijede u Crnoj Gori.

– Režim ne oskudijeva u špijunima i službama koji treba da štite zločinački režim i njihovog vođu – rekao je Vučurović.

Reagujući na te ocjene, Bošković je kazao da se ponavlja scenario kao i 2016. godine samo na drugi način.

– Da bi se opravdala uložena sredstva u disciplinovanje Crne Gore da slijepo slijedi naloge sa drugih adresa onda je u ovom periodu igra zaigrana sa drugim proksijem u Crnoj Gori koji pod plaštom ikona i svetaca pokušava taj isti scenario koji se ponavljao 2016. da sada sprovede na potpuno drugačiji način – dodao je on.

Navodi i da su građani to to prozreli.

-I 30. avgusta će znati prije svega da izaberu zbog sebe i svojih porodica ono što je najbolje i što ih vodi u civizilovano društvo – rekao je Bošković, dodajući da se današnja polemika ne tiče Predloga zakona, već se kako je rekao vodi politička kampanja.

Bošković je, govoreći u Skupštini Predlog zakona o vojno obavještajnim poslovima o kojem Skupština danas raspravlja, kazao da je ovaj akt rezultat reforme sektora odbrane i bezbjednosti, i dio je već širokog normativnog okvira koji je unaprijeđen u prethodnom periodu, a obuhvata Strategiju nacionalne bezbjednosti, Strategiju odbrane Crne Gore, Dugoročni plan razvoja odbrane, Zakon o Vojsci CG, kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka koji je, takođe, danas na dnevnom redu Skupštine.

-Kao pouzdan i odgovoran saveznik, Crna Gora se obavezala da svoje sposobnosti razvija i za doprinos kolektivnom sistemu bezbjednosti. Stoga su jasna vizija razvoja sistema odbrane, definisanje potrebnih vojnih kapaciteta i sposobnosti, kao preduslov za uspješnu realizaciju namjenskih misija i zadataka Vojske i punu integraciju u NATO – rekao je Bošković u Skupštini.

Kako bi se u potpunosti integrisali i bili kompatibilni sa NATO metodama i sredstima rada u oblasti vojno-obavještajnih poslova, pristupilo se izradi ovog zakona, dodao je on.

-Ono što je cilj ovog propisa je da na potpun i jedinstven način uredi oblast vojno-obavještajnih i bezbjednosnih poslova, kako bi se otklonile sve mogućnosti za eventualno prekoračenje ovlašćenja i obezbijedila kontrola, unutrašnja i institucionalna od strane Vlade, Savjeta za odbranu i bezbjednost, kao i Skupštine u skladu sa Zakonom o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane – istakao je Bošković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve