Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bošković: Pad podrške NATO-u, ilustruje u kojoj mjeri je vlast afirmisala transatlantske vrijednosti i sam značaj članstva

Kako je kazao, činjenica da u momentu kada već godinu traje ruska agresija u Ukrajini, a kada se NATO-u okreću i do juče neutralne države, u Crnoj Gori opada podrška Alijansi, trebalo bi ozbiljno da zabrine sve odgovorne strukture u državi

Demokratska partija socijalista iskazuje zabrinutost povodom rezultata najnovijeg istraživanja koje je danas predstavljeno u NATO-u, ocijenio je član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Predrag Bošković. 

Kako je kazao, činjenica da u momentu kada već godinu traje ruska agresija u Ukrajini, a kada se NATO-u okreću i do juče neutralne države, u Crnoj Gori opada podrška Alijansi, trebalo bi ozbiljno da zabrine sve odgovorne strukture u državi.

“No, kako vidimo, oni gotovo i da nijesu ni registrovali te podatke – što uostalom i na najbolji način ilustruje to u kojoj su mjeri sami afirmisali transatlantske vrijednosti i sam značaj članstva u NATO-u, istakao je Bošković.

U isto vrijeme, dodaje, vlast je dopuštala ruskim propagandistima da rade šta žele – od javnih okupljanja do zabranjivanja koncerata – pri čemu se ”oslobađala” apsolutno svih kadrova koji su se na bilo koji način bavili ljudima koji su povezani sa ruskim tajnim službama.

“Zato ovaj rezultat, nažalost, nije iznenađujuć, a kako u partijama vladajuće većine i onima koje su nastale iz nje ili preovladava protivljenje ili suzdržanost povodom NATO-a, za očekivati je da negativni trendovi budu i nastavljeni”, zaključio je Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve