Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bošković: Od vježbe na Sinjajevini nećemo odustati

Meni je bitno da se Crne Gora nastavi rauzvijati i da baštini evropske i evroatlanske vrijednosti  i da oni  koji u narednom periodu budu vodili ovu zemlju imaju jednake spoljnopolitičke prioritete koje je imala prethodna vllast, poručio je danas ministar odbrane Predrag Bošković

Meni je bitno da se Crne Gora nastavi rauzvijati i da baštini evropske i evroatlanske vrijednosti  i da oni  koji u narednom periodu budu vodili ovu zemlju imaju jednake spoljnopolitičke prioritete koje je imala prethodna vllast, poručio je danas ministar odbrane Predrag Bošković. Aktuelni ministar odbrane je saopštio i da Vojska neće odustati od vježbe na Sinjajevini.

“Kada je u pitanju Ministarstvo odbrane, zna se, Crna Gora kao kreibilan član NATO, Crna Gora koja nesebično daje sebe za realizaciju svojih zadataka, misija, i prioriteta shodno svojim kapacitetima, jer ne samo da je  od interesa za sprovođenje globalnog mira i bezbjednosti, već prije svega od  najvećg mogućeg interesa za Vojskiu Crne Gore”, ocijenio je on.

Može li se sve ovo ostvariti ukoliko neko iz Demokratskog fronta preuzme rukovođenje resorom na čijem je čelu, Bošković kaže da je njegovo mišljenje o Frontu poznato.

“Govorio sam ga i ranije. Ne želim da se miješam u  razgovore nove većine. Vidjećemo šta će naredni dani donijeti. Za sada sam na funkciji  poslanika”, istakao je on.

Na pitanje da li su se u međuvremenu stvorili uslovi za izvođenje vojne vježbe na Sinjajevini, Bošković je kazao da na tome rade svakodnevno.

“Dok god smo u mandatu, do kad godi postoje odluke i Vlade i Savjeta za odbranu, Vojska Crne Gore i Ministarstvo odbrane  će se ponašati u skladu sa zakonom i Ustavom. Ova vojna vježba je dio strateške i dugodišnje pripreme. Nije to izmislio ni ovaj ministar niti načelnik Generalštaba, već je to prije svega dio jedne strategije Vojske Crne Gore i njenih partnera, kako bi Vojska mogla da se izgrađuje na bazi principa koji su svojestveni NATO.  Šta će se desiti sa ovom vježbom vidjećemo narednih dana, ali je sigurno da od toga nećemo odustati”, poručio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve