Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba general-majorom Dragutinom Dakićem obišao je objekte Vojske Crne Gore na primorju, od Herceg Novog do Ulcinja.

Foto: Vlada Crne Gore

Bošković je poručio da je nakon modernizacije vazduhoplovnih i kopnenih oružanih snaga, najveći izazov infrastruktura koju posjeduje Vojska, kao i sama Mornarica.

“Mornarica Vojske Crne Gore još nije u potpunosti reformisana, kako bi na najbolji način služila interesima Crne Gore. To je i bila tema zajedničkog sastanka, da vidimo kako u narednom periodu riješiti jedan značajan broj izazova, kao što je opremanje, bolja formacijska struktura i prilagođavanje onome što su interesi države kakva je Crna Gora”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, obilazak lokacija od Herceg Novog do Ulcinja bio izuzetno koristan, jer se u otvorenoj raspravi došlo do određenih rješenja, koja, kako je istakao, mogu značiti novo svijetlo za Mornaricu.

“Neke lokacije koje smo danas obišli su sa aspekta Vojske Crne Gore perspektivne, neke to nisu i biće predate drugim državnim organima na upravljanje, kako bi se valorizovale na najbolji način”, zaključio je Bošković.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve