Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković nakon saslušanja Vukšića: Pokazalo se da nije bilo masovnog kršenja ljudskih prava, niti uništavanja dokumentacije

Tema današnjeg saslušanja, koje je inicirao poslanik Raško Konjević, bio je i rad ANB u prethodnom periodu, sa aspekta poštovanja Ustava i ljudskih prava, dodaje Bošković. Nije, međutim, htio da otkriva detalje razgovora sa v.d. direktorom Agencije

Na današnjem kontrolnom saslušanju vršioca dužnosti Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića, razmatrana je dokumentacija koju je Vukšić prezentovao Odboru za nacionlnu bezbjednost, a koju je podnio Specijalnom državnom tužilaštvu, izjavio je za Antenu M poslanik DPS-a Predrag Bošković.

“Ono što mogu ja mogu da zaključim na bazi današnjih informacija, to je da apsolutno nije bilo masovnog kršenja ljudskih prava, kako je to u medijima definisano u prethodnom periodu. Uglavnom su to informaije “rekla- kazala” i sa te strane zaista mi je interesantno kako će se ponašati tužilaštvo i kako će se čitav proces voditi, jer imao sam i lično imao priliku da se uvjerim u validnost tih dokumenata i informacija. No, da ne bih ugrožavao tok postupka, uzdržaću se od komentara”.

Tema današnjeg saslušanja, koje je inicirao poslanik Raško Konjević, bio je i rad ANB u prethodnom periodu, sa aspekta poštovanja Ustava i ljudskih prava, dodaje Bošković. Nije, međutim, htio da otkriva detalje razgovora sa v.d. direktorom Agencije.

Kaže, ipak, da je pala u vodu medijski snažno eksploatisana priča o uništavanju dokumentacije.

“Činjenica je da nije bilo uništavanja dokumentacije i to je ono što sam ja mogao zaključiti iz podataka koji su prezentovani na Odboru”.

Upitan da li je Vukšić pominjao da bi njegovog prethodnika, Dejana Peruničića, trebalo pozvati za svjedoka saradnika u rasvetljavanju pojedinih “spornih” događaja, Boškovć je kratko odgovorio.

“To ćete morati pitati njega”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve