Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: Kampanja se seli na internet, potrebna održiva rješenja

Bošković je naglasio da se postavlja pitanje funkcionerske kampanje, i je li zloupotreba način predstavljanja javnih funkcionera tokom kampanje

Portali su nedovoljno regulisana oblast i tu ima dosta prostora za poboljšanja, rekao je predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije doc. dr Branko Bošković. To je kazao u emisiji “Stav” na RTCG. On je podsjetio da u susret predsjedničkim izborima Agencija za elektronske medije donosi prava i obaveze emitera tokom izborne kampanje.

Bošković je naglasio da se postavlja pitanje funkcionerske kampanje, i je li zloupotreba način predstavljanja javnih funkcionera tokom kampanje. On je rekao da javni funkcioneri treba da poštuju standarde.

“U budućnosti, ovo je pitanje na koje treba obratiti posebnu pažnju”, naglasio je Bošković.

Kada su u pitanju pravila, on je rekao da možda kod političkih subjekata nije bilo dovoljno spremnosti da se svi donekle odreknu nečega što im donekle odgovara.

“I da svi akteri kažu ‘moramo doći do nekih rješenja’, podvukao je Bošković.

On je saglasan da su portali prilično neregulisana oblast.

“Internet je budućnost kampanje, jer sama kampanja se sve više seli na internet. To je mjesto gdje se odvijaju procesu, gdje se vode političke bitke i gdje se građani opredjeljuju”, kazao je Bošković, ističući da je to pitanje jedno od prioritetnih za agenciju.

On je naveo da agencija sprovodi monitorng medija i spremna je da reaguje u slučaju kršenja standarda. Kazao je da su u svemu tome potrebna održiva rješenja.

“Crnogorski mediji su zaista dobri s aspekta govora, govora mržnje na našim televizijama skoro i da nema”, saopštio je Bošković.

Kako je rekao, Javni servis treba da bude zaista Javni servis.

“Odnosno, da pokaže drugima kako treba da se radi. Mislim da tu postoji zaista veliki potencijal”, kaže Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve