Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: DF-u je često diplomatska aktivnost pokrivalica za saradnju sa obavještajnim službama

''Opstrukciju koju planiraju u Crnoj Gori po nalogu Moskve spriječićemo kako bismo Crnu Goru vratili na pravi evropski kolosijek'', rekao je Bošković.

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić u svom saopštenju nije negirao da se sastao sa ruskim obavještajcima, što je još jedan dokaz da DF ne razmišlja svojom glavom, već prije svega slijepo slijedi ono što su zahtjevi Moskve i Beograda – kaže za Pobjedu Predrag Bošković, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), poručujući da je Demokratskom frontu (DF) često diplomatska aktivnost pokrivalica za saradnju sa obavještajnim službama.

Bulajić se juče prvi put oglasio nakon što je Pobjeda objavila da se on 20. februara u danilovgradskom restoranu „Central lounge bar“ sastao sa ruskim obavještajcima Spoljne obavještajne službe (SVR) Viktorom Antipinim i Aleksandrom Perišovim.

“Činjenica da se vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore tajno prati i nezakonito i protivustavno opservira i da je predmet nezapamćene medijske satanizacije, samo dodatno dokazuje da je Crna Gora u mnogo dubljoj krizi nego što to mislimo. To dokazuje i to da su službe bezbjednosti u rasulu i haosu, a da je odluka o nezakazivanju sjednice Skupštine Crne Gore bila potpuno opravdana”, saopštio je, između ostalog, Bulajić.

Bulajić je reagovao povodom, kako kaže, „očigledne medijske harange na njega i njegovu porodicu, ali i elementarno ljudsko dostojanstvo“. Kazao je da je nakon svog javnog obraćanja od 25. februara, kada je saopštio odluku da sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj je, kako je kazao, „trebalo da se verifikuje izdaja izborne pobjede od 30. 8. 2020, prekrajanje izborne volje naroda i klasičan politički inženjering“ neće biti zakazana, bio svjestan da će postati „meta propagande, neprimjerenih pritisaka i prljavog medijskog rata“.

Komentarišući Bulajićeve navode da „ne postoji lider koji nije imao kontakte sa diplomatskim predstavnicima drugih zemalja“, te da su službe bezbjednosti u rasulu i da to potvrđuje opravdanost nezakazivanja sjednice parlamenta, Bošković kaže da kako Bulajić, tako i ostali lideri DF-a su spremni da rade na štetu Crne Gore kako bi pomogli da se Rusija izvuče iz blata u koji pokušava da uvuče čitav razvijeni svijet.

“Opstrukciju koju planiraju u Crnoj Gori po nalogu Moskve spriječićemo kako bismo Crnu Goru vratili na pravi evropski kolosijek”, rekao je Bošković.

Kazao je da „niko g-dina Bulajića nije optužio za saradnju i razgovore sa diplomatskim predstavnicima bilo koje države pa čak ni Rusije“.

“Ali ono što je svojstveno njemu i ostalim liderima DF-a jeste da im je često diplomatska aktivnost pokrivalica za saradnju sa obavještajnim službama, što bi efikasan bezbjednosni sektor osim što bi spriječio i efikasno sankcionisao”, dodao je Bošković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
28.02.2022-08:15 08:15

Džabe Boškoviću zboriš izdajnicima da su izdajnici jer i oni znaju da su izdajnici i kad im se to reče, samo malo obore pogled i počešu se po mjestu đe im stoji takulin tek toliko da vide koliko je debeo, a onda nastave, sa tom rabotom. Nesrećnici ne trošite samo vi pare uz tog takulina no ih i đeci nosite i njima hranu kupujete, nesrećnici, bude li vas kad stra ako nemate stida. Sve je isplanirano od predlaganja za podpredśednika skupštine ovu sijedu glavu mutnog pogleda, mekog obraza i zlih namjera, pa do termina za blokadu Crne Gore. Svaki potez… Pročitaj više »