Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: Crna Gora za Srbiju jeste rijaliti, doživljavaju nas kao nekoga ko nije vrijedan

Komentarišući sto dana rada Vlade, Bošković kaže da ona zaslužuje jednu debelu jedinicu

Najveći problem je što u Srbiji ne doživaljavaju Crnu Goru kao svog jednakog partnera, brata ili kako god, već nas zaista doživljavaju kao nekoga ko nije vrijedan svega ovoga i kome oni treba da određuju kako treba da živi i da se ponaša, kako treba da vodi svoju unutrašnju politiku, pa i spoljnu na kraju krajeva i to je ono što je gosodin Marić na najplastičniji način objasnio. Doživljavaju nas smo u nekom rijalitiju, “Parovi” ili “Zadruga”, kazao je u izjavi za RTNK poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković komentarišući izjavu urednika TV Happy Milomira Marića koji je nedavno kazao da crnogorske svađe doživljava kao jedan oblik rijalitija.

“Na taj način pokušavaju od Crne Gore napraviti nekoga ko će isključivo da zavisi od Srbije i ko će slijepo da slijedi interese Beograda”, rekao je Bošković.

Mi smo, ističe on, to još 2006. rekli da nećemo, da poštujemo Srbiju, volimo Srbiju, da želimo Srbiji sve najbolje.

“Ali da želimo da uređujemo svoju kuću na naš način, da određujemo prioritete nama koji svakako niti mogu, niti trebaju da budu protiv interesa Srbije, jer smatramo da su interesi regiona jednaki, a to su evropske i evroatlanske inetgracije koje će omogućiti jedan mir i spokoj i suživot svih na ovom brdovitom Balkanu”, zaključio je Bošković.

Novu Vladu ne interesuje činjenice, kaže bošković, već samo puki revanšizam sa bivšom vladajućom garniturom i to je ono što trenutno najviše zabrinjava.

“Jer mi apsolutno ne vidimo bilo kakav reformski iskorak ove Vlade, već samo preturanje po onome što je bilo, a neke konkretne akcije za ovih sto dana, apsolutno nijesam vidio”, rekao je Bošković.

Komentarišući sto dana rada Vlade, Bošković kaže da ona zaslužuje jednu debelu jedinicu.

“Mislim da je to mišljenje ogromne većine građana Crne Gore. Nemamo ni jedan rezultat, osim onog ogromnog zaduženja. Ova Vlada apsolutno nema nikakvog znjanja da se uhvati u koštac sa izazovima, ne samo uzrokovanim pandemijom kovid krizom, već nijesu bili u stanju da naprave budžet države, nisu uradili plan rada vlade…”, rekao je Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve