Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: Amateri iz ekspertske Vlade još jednom se iskompromitovali

U nimalo diplomatskom, servilnom i tužnom pravdanju ruskim medijima, Krivokapićev ministar vanjskih poslova poručio je kako sankcije Crne Gore ka Ruskoj Federaciji jesu proevropske, ali ne i antiruske, saopštio je poslanik DPS-a Predrag Bošković

Nastavak neodgovornog ponašanja premijera Zdravka Krivokapića koji, kada nešto zabrlja, odgovornost svaljuje na ministre, danas je dobila novu dimenziju. U nimalo diplomatskom, servilnom i tužnom pravdanju ruskim medijima, Krivokapićev ministar vanjskih poslova poručio je kako sankcije Crne Gore ka Ruskoj Federaciji jesu proevropske, ali ne i antiruske, saopštio je poslanik DPS-a Predrag Bošković.

“Od svih izgovora, koji polako postaju ključni metod funkcionisanja vlade, ovaj je jedan od dosad antologijskih. Nije ipak ministar Radulović naročito kriv što još jednom djeluje kao loš komičar. U to ga je uvalilo još jedno od neispunjenih gromoglasnih obećanja njegovog premijera da će sankcije Rusiji biti ukinute – valjda dato ishitreno, u želji da se dodvori centrima moći koji su ga i doveli na vlast”, navodi Bošković.

Od Krivokapićevih obećanja, ali i “riješenosti” pojedinih političkih lidera vladajuće većine, dodaje, koji su donedavno neprestano ponavljali da će ukinuti sankcije Ruskoj Federaciji, ostadoše nemušta opravdanja ruskim medijima. Time je, ujedno, još jednom potvrđena i dalekovidost i ispravnost odluke Vlade Crne Gore koju je predvodila Demokratska partija socijalista.

“Neiskusni, nestručni i nesviknuti na moderne političke tokove, amateri iz “ekspertske” vlade ovim su još jednom iskompromitovali sami sebe – kao i uvijek, onako kako ih ni najveći oponenti ne bi mogli iskompromitovati. Kršeći svako moguće obećanje, pokazujući neznanje zabrinjavajuće i za brucoški uzrast, krijući od građana suštinske odluke i ne shvatajući da su najveći neprijatelji samima sebi, “eksperti” će brzo shvatiti da je njihova Vlada kratkog vijeka. A proruskom dijelu vladajuće većine ostaće utjeha – sankcije su “proevropske”, a ne “antiruske”, zaključuje Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve