Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bošković: Abazović ima obavezu prema Beogradu koju mora da ispuni; Ako potpiše ovakav ugovor sa Crkvom Srbije slijede prijevremeni izbori

Gostujući u Pressing-u Gradske RTV, on je osudio jučerašnji, novi napad premijera na Gradsku RTV i ocijenio da je Abazović interes Crne Gore podredio agendi Beograda

Ukoliko Vlada potpiše ugovor sa Crkvom Srbije, kao što je najavio premijer Abazović, Crnu Goru očekuju prijevremeni izbori, uvjeren je poslanik DPS-a Predrag Bošković.

Gostujući u Pressing-u Gradske RTV, on je osudio jučerašnji, novi napad premijera na Gradsku RTV i ocijenio da je Abazović interes Crne Gore podredio agendi Beograda.

“Onog momenta kada i ako gospodin Abazović, i pored protivljenja najvećeg dijela sadašnje parlamentarne većine, uprkos protivljenju međunarodne zajednice, potpiše jedan takav ugovor sa Crkvom Srbije, onda ova parlamentarna većina ne postoji, ta je odluka donešena i na našim i na organima drugih političkih partija koje čine ovu parlamentarnu većinu, i siguran sam da ćemo imati izbore u vrlo bliskoj budućnosti”, smatra Bošković.

On je objasnio razloge za visoku motivisanost premijera Abazovića da forsira potpisivanje ugovora sa Crkvom Srbije.

” I pored svih razgovora, dogovora, ubjeđivanja da se ugovor sa Crkvom Srbije može potpisati u narednom periodu i da pokuša da posluša stručnu javnost koja je više nego jasno saopštila što misli o takvom ugovoru, nije želio da sasluša dobronamjerne sugestije najvećih predstavnika medjunarodne zajednice u Crnoj Gori, jer jednostavno ima obavezu prema Beogradu koju mora da ispuni. To je očigledno iz njegovih postupaka”, objašnjava poslanik.

Komentarišući Abazovićevu prijetnju blokadom Gradske RTV, Bošković je rekao da to nije prvi put te da je premijer, pored Gradske koja već duže vrijeme trpi njegove pritiske, prijetio i Pobjedi, kao i portalima: CdM, Aktuelno i Mportal.

“Zabrinjavajuće je što sa te pozicije, na kojoj se nalazi zahvaljujući i DPS-u, na najprimitivniji način pokušava da izraste u autokratu koji želi da pod svoju kontrolu stavi sve ono što mu smeta u sprovođenju svog nauma”, zaključio je Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jakov
29.07.2022-18:02 18:02

Ovoga placenikq i veleizdajnika CG treba odmah uhapsiti i taj sramni ugovoar neq poatpisivati!!