Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Borilović: Za mrak u kojem se Crna Gora nalazi odgovorna EU i ambasada SAD

''Jedino glasanjem za čovjeka koji će svojim autoritetom, profesionalnim i radnim angažmanom garantovati da će biti na putu evropskih, evroatlanskih integracija i da će se Crna Gora razvijati tako da smo u njoj svi zajedno, svi jednaki i svi svoji na svome, možemo spasiti Crnu Goru i pomoći joj da zadrži u budućnosti pravi kurs''

Za cjelokupnu situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi odgovorni su diplomatska predstavništva EU, a posebno američka ambasada, kazala je predsjednica Crnogorske Anđela Borilović u jutarnjem programu Gradske televizije “Rujna zora.

“Američka ambasadorka se sastajala sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem i tek je nedavno počela da čuje drugu stranu te medalje i da se upoznaje sa njom. Litije, kao politički oblik djelovanje opozicije uz pomoć SPC u Crnoj Gori, imale su apsolutnu podršku američke ambasadorke i još nekih centara moći”, istakla je Borilović.

Oni u tom trenutku možda nijesu prepoznali šta se krije iza tog djelovanja i možda su bili u zabludi, ali su, naglašava, itekako doprinijeli ovoj zbrci i mraku u kojem se Crna Gora trenutno nalazi.

“Jedino što može da nas spasi je da aktuelna vlast aktuelizuje rad Odbora za izmjenu izbornog zakonodavstva i da napokon donesu pravna pravila koja će omogućiti da se otvore liste. Jedino glasanjem za čovjeka koji će svojim autoritetom, profesionalnim i radnim angažmanom garantovati da će biti na putu evropskih, evroatlanskih integracija i da će se Crna Gora razvijati tako da smo u njoj svi zajedno, svi jednaki i svi svoji na svome, možemo spasiti Crnu Goru i pomoći joj da zadrži u budućnosti pravi kurs”, smatra Borilović.

Ujedinjenje opozicije oko zajendičkog cilja je neophodnost, kazala je Borilović komentarišući najavu poslanika SD-a Damira Šehovića da se opozicija okuplja oko evropske platforme čije će detalje predstaviti naredne sedmice.

“Mislim da je to sjajna ideja, ali se mora na neki način precizirati. Imaju idealnu priliku da to pokažu na djelu kako bi ta platforma za Crnu Goru svih njenih građana trebalo da izgledana na sledećim lokalnim izborima i ima li snagu da Crnu Gori iz ovog mračnog doba povede na neku bolju, svjetliju, evropsku budućnost. Mi ćemo se kao crnogorska partija prema tim stvarima odrediti kao i do sada bez političkih kalkulacija kada stignu sa zvanične adrese”, zaključila je Borilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve