Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Borilović o situaciji u Budvi: Gađaće se onim što se ne jede, ali će i dalje biti vlast

On je kazala da bi smjena Carevića bila njegova lična kapitulacija jer on misli da je on sve – najbolji, najpametniji, najvredniji, najbolji privrednik, domaćin, on o sebi ima vrlo visoko mišljenje, pa usljed tako jakog ega, kako kaže, čisto sumnja da će on da popusti

Predsjednica Crnogorske partije, Anđela Borilović komentarisala je za Antenu M navode da će sporazum o zajedničkom političkom djelovanju između budvanskih ogranaka Demokrata, Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta Ura i Prave Crne Gore, a koji predviđa smjenu predsjednika Opštine i Skupštine opštine Budva Marka Carevića i Krsta Radovića, biti potpisan u petak.

Ona je kazala da, koliko zna, oni nemaju dovoljnu većinu ni da pokrenu postupak smjene, jer im za to treba 11 odbornika.

“Ne mogu da garantujem, ali nijesam sigurna da oni imaju potreban broj odbornika za to”, kazala je Borilović.

Suštinski, kako je istakla, oni samo ponavljaju ono što je ona kao predlagač za smjenu Bata Carevića govorila, tako da je to, kako kaže, vjerovatno jedan oblik pritiska, tražeći još jednog odbornika koji im je potreban za smjenu.

“Mislim da predsjednik Skupštine Krsto Radović tu nije kamen spoticanja, gledajući sa strane, mislim da je Carević i njegovo samostalno djelovanje van koalicionih dogovora vrlo često i nezakonito prosto stvorilo takvu krizu vlasti da se to ne može prevazići.

Vi vidite na koji način oni smjenjuju sve funkcionere Demokrata, to neodoljivo podsjeća na one smjene iz maja. Tu se već po oprobanom receptu kriju pečati, djelovodnici, ne gledaju kako se ponašaju, da li je muškarac ili žena, spremni su da vas izvrnu ruglu, javnom linču, da vas presrijeću i susrijeću, tako da to je nešto što je već viđeno u Budvi i sad se samo primjenjuje između koalicionih partnera”, ističe Borilović.

On je kazala da bi smjena Carevića bila njegova lična kapitulacija jer on misli da je on sve – najbolji, najpametniji, najvredniji, najbolji privrednik, domaćin, on o sebi ima vrlo visoko mišljenje, pa usljed tako jakog ega, kako kaže, čisto sumnja da će on da popusti.

“On jeste vodio pobjedničku koaliciju, tako da možda da se oprobaju ponovo na izborima, ne bi nimalo bilo loše”, smatra ona.

Borilović je dodala i da s obzirom na to kad je bila posljednja sjednica Skupštine opštine, u roku šest mjeseci nijesu u obavezi da je sazivaju, pa u međuvremenu možda dođe do nekog dogovora, ili da se eventualno održi neka druga sjednica Skupštine opštine koja bi samo produžila taj rok koji oni imaju za dogovor.

“Ja mislim da su Budva i građani taoci jednog političkog neslaganja koje datira mnogo ranije, njihovo neslaganje datira od te prve runde vlasti, koja traje od 2016.

Pozvala bih evo sve građane i same političlke aktere da se osvrnu na ono što je do sad učinjeno u Budvi. Je li Budva spašena, je li spašen prostor, je li spašena privreda, da li je došlo do racionalizacije u smislu zaposlenja u samoj Upravi i vezanim preduzećima?”, upitala je Borilović.

Ona smatra da za osam godina, skoro jedna decenija vlasti ove koalicije i ovih koalicionih partnera, nije postignuto ono što je obećano.

Kako dodaje, građani će presuditi ako budu imali prilike ponovo, vrlo brzo.

“Mada ja sumnjam da će do toga doći, prije će biti neka sjednica Skupštine opštine, da se prolongira taj trenutak. Čak i na državnom nivou se preslikava situacija iz Budve, da me sav narod razumije,“gađaće se sa onim što se ne jede, ali će i dalje biti vlast“ jer tu su ogromni interesi i niko nema interes da to ruši. U Budvi vlada i dalje jedan građevinski budvanski lobi koji nije pomjeren smjenom DPS-a, tako da ne vidim ja da su tu moguće neke veće promjene”, zaključila je Borilović.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Djuro
10.11.2021-19:20 19:20

Nasa heroina Andjela sve komplimente za vas nadam se nasa sledeca Predsednice opstine ovaj primitivac mora otici on je jedna velika bruka za Budvu

Budvani
10.11.2021-22:12 22:12

Sve stio ste im rekli prošle god oni sad govore jedni drugima VELIKA ISTINA je isplivala gradjani to vide i znaju sto im je činiti!
Tražili ste njihovu smjenu i smijenili ih da bi oni sad tražili svoju smjenu KARMA JE CUDO!
Ono sto su radili vama ,tebi i ženama iz DPS -a je nezapamćeno u isoriji Crne Gore!
Neka sad oni kleče i mole gradjane za oprost koji nikad neće dobiti ! Prevarili su glasače !