Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Borelj i Varhelji danas u Crnoj Gori

Posjeta će biti prilika da se sagledaju bilateralni odnosi EU i Crne Gore u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i da se razgovara o nedavnim dešavanjima u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj i komesar EU za proširenje Oliver Varhelji boraviće danas i sjutra u Crnoj Gori gdje će učestvovati na sjednici Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore i razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima.

“Posjeta će biti prilika da se sagledaju bilateralni odnosi EU i Crne Gore u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i da se razgovara o nedavnim dešavanjima u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu”, saopšteno je iz Evropske službe za vanjske poslove (EEAS).

Nakon Savjeta, Borelj, Varhelji i premijer Dritan Abazović održaće zajedničku konferenciju za novinare, koja je planirana u 11:45 sati.

“Savjet za Stabilizaciju i pridruživanje se prvi put sastaje van Evropske unije, a na dnevnom redu sastanka će biti razgovor o procesu stabilizacije i pridruživanja, u kontekstu prošlogodišnjeg izvještaja Evropske komisije za Crnu Goru. Savjet će, takođe, razmotriti bilateralne odnose EU i Crne Gore obuhvaćene Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i razmijeniti mišljenja o aktuelnostima u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu”, saopšteno je ranije iz Vlade.

Visoki predstavnik Borelj će se potom sastati sa Abazovićem, potpredsjednicom Vlade i ministarkom evropskih poslova Jovanom Marović, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, ministrom pravde Markom Kovačem i predsjednicom Parlamenta Danijelom Đurović.

U popodnevnim satima, Borelj će se razgovarati sa predstavnicima civilnog društva i uticajnim ljudima o putu Crne Gore ka EU. Visoki predstavnik će se potom na Cetinju sastati sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve