Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Borel: Crna Gora naredne mjesece da iskoristi za napredak u reformama

Kako je saopšteno iz Evropske služba za vanjske poslove (EEAS), Borel je čestitao političkim rukovodiocima na imenovanju i izrazio zadovoljstvo što će nova Skupština i Vlada stabilno nastaviti put Crne Gore ka Evropskoj uniji

Pozdravljam predanost novog rukovodstva programu reformi Evropske unije, a mjeseci koji slijede trebalo bi da se iskoriste za napredak u ekonomskim i političkim reformama, posebno u oblasti vladavine prava, kazao je visoki predstavnik za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU i potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borel tokom današnjeg video poziva sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem, predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem.

Kako je saopšteno iz Evropske služba za vanjske poslove (EEAS), Borel je čestitao političkim rukovodiocima na imenovanju i izrazio zadovoljstvo što će nova Skupština i Vlada stabilno nastaviti put Crne Gore ka Evropskoj uniji.

Kazao je da je zadovoljan ubjedljivim učinkom Crne Gore u punom usaglašavanju sa pozicijama vanjske i bezbjednosne politike EU, te zahvalio za doprinos Crne Gore misijama i aktivnostima Zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike EU.

Visoki predstavnik je ponovio da Evropska unija ostaje posvećena pružanju podrške Crnoj Gori u odgovoru na pandemiju koronavirusa i njene posljedice. U tu svrhu, Evropska komisija je nedavno najavila veoma značajan Ekonomski i investicioni plan za podršku dugoročnom oporavku Zapadnog Balkana i približavanje regiona Evropskoj uniji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve