Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Borančić: Službenik policije crta mete Nikčeviću, očekujemo reakciju MUP

Osim orkestrirane kampanje mržnje desničarskih i šovinistički grupacija, na Nikčevića je svojim komentarima, ničim izazvan, nasrnuo i policijski službenik iz Plužina, izvjesni gospodin Ćalasan

Sve češći pritisak iz policijskog aparata na sve koji misle drugačije i javno to govore, ne prestaje, saopštio je Amar Borančić, predsjednik Mladih Liberala Crne Gore.

“Vuk Nikčević, funkcioner Mladih Liberala iz Nikšića, nakon održanog protestnog govora ispred Centra bezbjednosti u Nikšiću postao je meta vrijeđanja i napada na društvenim mrežama. Osim orkestrirane kampanje mržnje desničarskih i šovinistički grupacija, na Nikčevića je svojim komentarima, ničim izazvan, nasrnuo i policijski službenik iz Plužina, izvjesni gospodin Ćalasan.

Vulgarnim vrijeđanjem i javnim ponižavanjem na mrežama Nikčević se kao mlad čovjek koji je iznio svoje mišljenje na dostojanstven način bez bilo kakvog vrijeđanja, očigledno pokušava ućutkati i zastrašiti, no to je uzaludan posao”, navodi u saopštenju.

Kako dodaje, zabrinjava kad takva agresija dolazi od strane službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, pojedinaca koji u svojim rukama imaju silu, pa se postavlja pitanje da li se iko od nas ko razmišlja i govori javno drugačije, može osjećati bezbijedno u sopstvenoj državi?

“Zato očekujemo reakciju MUP i nadležnog ministra koji će potvrditi da su ovakva ponašanja nedopustiva i nečasna.

Uloga policije i njenih službenika jeste da štite javni red i mir, što su pojedini još prilikom proslave Dana državnosti u Nikšiću doveli pod znak pitanja, a ne da zastrašuju građane i mlade ljude koji misle svojom glavom i hrabro iznose stavove. Zato želim da poručim, ne samo Nikčeviću i mladim liberalima, već svim mladim ljudima Crne Gore, da ne pristaju na pritiske i prijetnje, već da ih procesuiraju i da nastave da otvoreno, slobodno i hrabro govore istinu na svakom mjestu jer je to jedini put ka slobodnom društvu i državi. Od nas će uvijek imati otvorenu podršku”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
28.07.2022-19:37 19:37

Sad će nadležni otvoriti izviđaj ka nad onim što je komandovao bandama kriminalaca i rašćeriva bagru po Cetinju, Mada će na kraju ispast da mu je to neko namontira ili da ga je neko hakovao…