Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Borančić: Očekujemo snažniju podršku građanskim snagama u Crnoj Gori

Generalni sekretar LP Esad Šainović i Borančić učestvovali su na međunarodnoj konferenciji liberala u Skoplju

Građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva , kazao je portparol Liberalne partije (LP) Ammar Borančić na međunarodnoj konferenciji liberala u Skoplju.

Generalni sekretar LP Esad Šainović i Borančić učestvovali su na međunarodnoj konferenciji liberala u Skoplju. Oni su diskutovali o daljim perspektivama proširenja EU te novom zamahu evropskih integracija regiona.

Na skupu je, kako je saopšteno iz LP,  poručeno da je važno očuvati snažnu podršku ideju evropskog zajedništva i integracija u svim državama, naročito u vremenu uspona populizma i nacionalizma.

“Građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva” , kazao je Borančić dodajući da je podrška građana članstvu u EU u Crnoj Gori visoka.

“Aktuelna Vlada koja je bliska interesima Moskve i Beograda potpuno je zaustavila evropske integracije, blokirala institucije i dovela do haosa koji prijeti da dovede do porasta evroskepticizma u državi”, dodao je Borančić.

On je od prisutnih poslanika EP zatražio podršku za Crnu Goru i borbu građanskih i proevropskih snaga koja traje danima, uz podršku desetina hiljada građana na ulicama.

Na skupu su, kako dalje dodaju, učestvovali i visoki predstavnici evropskih institucija, poslanik Evropskog Parlamenta i lider ALDE Ilhan Kjučuk, poslanica Parlamenta Francuske Liliana Tanguj kao i predstavnici Vlade Sjeverne Makedonije, evropskih liberalnih partija iz Holandije, Slovenije, Bugarske, Roman Jakič lider LIBSEEN i drugi.

Osim niza panela o evropskoj perspektivi regiona, kako napominju iz LP,  u Skoplju je održan i kongres LDP Makedonije na kojem je izabrano novo rukovodstvo ove sestrinske partije liberala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve