Liberalna partija sa ogorčenošću odbacuje poruke mržnje i ekstremizma koje širi poslanik Nik Đeljošaj, kazao je portparol LPCG, Amar Borančić.

“Dižući buku, pozivajući na linč i optužujući građanske snage, liberale, za mržnju i šovinizam on pokušava da sakrije sopstveni šovinizam i netoleranciju. Jasno je da Đeljošaj zarad ličnih sitnih političkih poena radi direktno protiv interesa albanskog naroda i časnih građana Crne Gore svih vjera i nacija. Uvjereni smo da će uvijek mudri crnogorski građani albanske nacionalosti Đeljošaju odgovor dati na izborima u Tuzima i poslati ga u političku prošlost”, naveo je Borančić.

Kako je istakao, i građani kao i Đeljošaj znaju da u Crnoj Gori svako može slobodno da koristi svoja obilježija uz obaveznu crnogorsku državnu zastavu što je praksu u svim demokratskim državama svijeta.

“Da se Đeljošaj bavi manipulacijama i izmišljotinama govori u prilog i činjenica da poslanik liberala Andrija Popović uopšte nije ni uzeo učešće u glasanju za Zakon o javnom redu i miru u Skupštini a za koji ga Đeljošaj uz ostale i proziva. Da sve bude još sramotnije, Đeljošaj je visoki državni funkcioner, državni sekretar Ministarstva javne uprave koji na temelju laži i manipulacija širi mržnju protiv te iste zemlje i njenih poslanika”, kazao je Borančić.

Liberali su, ističe on, u svakom vremenu iskreni prijatelji svih naroda i svih dobrih ljudi Crne Gore, bez obzira na vjeru, naciju, jezik, porijeklo, i to odlično zna svaki Albanac i svaki građanin Crne Gore.

“Kada su liberali svoje glave polagali za prava svih naroda i za mir od Ulcinja do Bijelog Polja, Đeljošaja nije ni bilo na vidiku. Podsjećamo da je LP i poslanik Andrija Popović bio prepoznatljivi zagovornik autonomije Opštine Tuzi ali i Opštine Gusinje još od 1990-ih godina, dok Đeljošaj danas uživa plodove te liberalne borbe i iz udobne državne fotelje svađa građane raznim podvalama”, zaključio je Borančić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve