Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bojović: Oni koji se zalažu za građansko društvo i demokratiju čine sve da se DF i srpski narod ne nađu u Vladi

Najveći paradoks aktualnih političkih pregovora o rekonstrukciji vlasti jeste u tome da oni, koji se deklarativno najglasnije zalažu za građansko društvo i demokratiju, sve čine da se Demokratski front i srpski narod u cjelini ne nađu u Vladi Crne Gore, saopštio je potpredsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Dragan Bojović

Najveći paradoks aktualnih političkih pregovora o rekonstrukciji vlasti jeste u tome da oni, koji se deklarativno najglasnije zalažu za građansko društvo i demokratiju, sve čine da se Demokratski front i srpski narod u cjelini ne nađu u Vladi Crne Gore, saopštio je potpredsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Dragan Bojović.

“Taj lažni građanizam, u kome si dobar građanin jedino ako nijesi Srbin, direktni je uzročnih političke krize i nestabilnosti u produženom trajanju. Sve se svodi na borbu protiv elementarnih ljudskih prava značajnog dijela građana Crne Gore da budu to što jesu, i da, kao takvi, sa svojim uvjerenjima učestvuju u vlasti i odlučuju u našoj zajedničkoj kući”, poručio je Bojović.

Prema njegovim riječima, matrica ove “besprizorne dikriminacije” je jednostavna i prilično banalna, kako kaže, “krivi su politički predstavnici srpskog naroda, oni ne valjaju, treba naći bolje”.

“Ali ko god da se pojavi na tom dijelu političkog spektra, odmah se satanizuje i predstavlja kao loš, jer, za razliku od nekih sličnih mračnih projekata prošlog vijeka, sada se perfidno ne optužuje čitav jedan narod, već njegovi politički predstavnici, ko god oni bili”, dodao je Bojović.

Kako je naveo, “suština je u tome da li će Crna Gora postati građanska država i da će građani imati prava da biraju i budu birani”.

“Dakle, suština aktualne političke krize i nestabilnosti nije međupartijsko prepucavanje i „borba za fotelje“, kako nam saopštavaju iz najmanjeg činioca parlamentarne većine, koji se u tim foteljama već udobno smjestio. Suština je u tome da li će Crna Gora doista postati građanska država, i da li će svi građani, ali doista SVI građani, imati prava da biraju i budu birani, te da, na osnovu rezultata izbora, vode državu i javne poslove”, naglasio je Bojović.

Potpredsjednik DNP, vjeruje da svi politički subjekti u vladajućoj većini, pa i oni najmanji, “postaju toga svjesni”, te da će postojeća kriza biti razriješena na jedini mogući način, kako kaže, “u skladu sa istinskim građanskim načelima i poštujući demokratske procedure civilizovanog svijeta”.

“Tvrditi da iko normalan iz civilizovanog svijeta sugeriše ili, ne daj Bože, ne dopušta da Demokratski front i predstavnici srpskog naroda participiraju u Vladi Crne Gore, krajnja je besmislica, u koju više niko ne vjeruje, čak ni oni koji su je svojevremeno patentirali. Stoga se treba samo vratiti elementarnim demokratskim principima i omogućiti da vlast konačno profunkcioniše na djelotvoran i efikasan način”, zaključio je Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vesna
12.10.2021-16:31 16:31

Normalno!Sto je tu cudno?!

Ratko Marković
12.10.2021-21:25 21:25

Zajahali ste gospodine Bojoviću , počev od Vaše familije , pa po dubini , širini i visini , nema trafike u kojoj nema srba. I još se bunite , ali se brzo nazire Vaš kraj.