Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Bojović: Mi nismo adresa kojoj treba upućivati opomene da poštuje dogovore

''Naš zajednički cilj, gospodine Ðeljošaj, treba upravo da bude da institucije oslobodimo od takvih jednostranih, autokratskih uticaja, te da imenujemo profesionalce i ljude s integritetom, koji će djelovati na nepristrasan i neselektivan način, po slovu Ustava i zakona''

Demokratska narodna partija i Demokratski front pozivaju stranke manje brojnih naroda da se dogovore, i predlože zajedničkog kandidata za sudiju Ustavnog suda, kako bismo ovu važnu instituciju učinili u cjelini funkcionalnom, kazao je Dragan Bojović, potpredsjednik DNP-a i poslanik DF-a, reagujući na izjavu Nika Đeljošaja.

“Mi, međutim, nijesmo među „drugim partijama koje tu nešto traže”, kako kaže uvaženi gospodin Đeljošaj, niti smo adresa kojoj treba upućivati opomene „da poštuje dogovore”. Poznato je ko je proteklih decenija nastojao da kontroliše predstavnike manje brojnih naroda, fingirao dogovore, nametao rješenja i držao zarobljenim institucije. Naš zajednički cilj, gospodine Ðeljošaj, treba upravo da bude da institucije oslobodimo od takvih jednostranih, autokratskih uticaja, te da imenujemo profesionalce i ljude s integritetom, koji će djelovati na nepristrasan i neselektivan način, po slovu Ustava i zakona. A ne prema bilo kojim uskopartijskim, nacionalnim, ili vjerskim preferencijama i opredjeljenjima. Iskreno se nadamo da ćete se prilikom izbora rukovoditi upravo ovim načelima, i da će Vaš dogovor biti plodonosan”, naveo je Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve