Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojović: Kongres URE slikovit primjer okupljanja dezorijentisane i licemjerne crnogorske političke klase

URA je, kao ugaoni kamen politike koja je od Crne Gore napravila državno ruglo u rekordnom roku, samo još jednom potvrdila da se, liše nedostižnog lopovluka bivše vlasti, građani nemaju čemu nadati, poručio je Bojović

Jučerašnji kongres URE slikovit je primjer okupljanja dezorijentisane i licemjerne crnogorske političke klase, poručio je Rade Bojović, programski koordinator Građanske inicijative 21. maj.

“Partija koja je nikla iz onog dijela Pozitivne CG koji je uvijek imao poseban sentiment prema uzurpatorskoj i anticrnogorskoj SPC i tzv. ugroženom srpstvu još jednom je manifestovala svoj dvolični antifašizam i građanski populizam”, ističe on.

Bojović dodaje da stranka koja je “u zagrljaju neočetničkog klerikalnog premijera i antievropskih velikosrpskih partija, groteskno koristeći simboliku komunističkog 04. jula, juče je deklarativno propovijedala svoj “zeleni i idealistički” proevropski put”.

“Pritom, riječ je o partiji koju su svi idealisti odavno napustili, dok su od nje ostali samo pragmatični karijeristi i ideološki oportunisti, pritom fiksirani na unikatnog lidera koga više fasciniraju tužilački zakoni i bezbjedonosne službe nego li bilo kakvi ekološki izazovi”, ističe Bojović.

Prema njegovim riječima, ova stranka je, kao ugaoni kamen politike koja je od Crne Gore napravila državno ruglo u rekordnom roku, samo još jednom potvrdila da se, liše nedostižnog lopovluka bivše vlasti, građani nemaju čemu nadati.

“A da bi kongresni utisci bili upečatljivo zaokruženi potrudili su se, pored njenih karikaturalnih vladajućih saveznika, i gosti iz bivše vlasti i opozicije. Njihov dolazak kao i snishodljivi i tzv. prigodni govori samo su bili odraz diskreditovane i po svemu promašene politike. Nedostajao je samo Đukanović da na licu mjesta još jednom ponudi URI i Demokratama folklornu proevropsku koaliciju”, zaključuje Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve