Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojović: Joanikije II opet u klero-građevinskom i velikosrpskom zanosu

''U Golubovcima bi da gradi jos jedan ''nedostajući'' raško-vizantijski Hram. Pritom, podsjeća da je Zeta bila ''stara srpska država''. A bila je taman koliko su i Balšići bili pravoslavni misionari'', saopštio je funkcioner GI 21. maj Rade Bojović

Joanikije II je opet u klero-građevinskom i velikosrpskom zanosu. U Golubovcima bi da gradi jos jedan “nedostajući” raško-vizantijski Hram. Pritom, podsjeća da je Zeta bila “stara srpska država”. A bila je taman koliko su i Balšići bili pravoslavni misionari, saopštio je funkcioner GI 21. maj Rade Bojović.

On je prokomentarisao današnju izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koji je služio danas, na praznik Svetog Jovana Zlatousta, službu u u crkvi Svete Petke u Golubovcima i tom prilikom istakao da je “Zeta korijen Crne Gore, stara srpska država”.

Kazao je, između ostalog, da je došlo vrijeme i da Zeta, koja je postala i opština, treba da ima i veći saborni hram.

”Da se ona prepozna po jednom hramu koji neće biti u groblju, koji će biti saborni hram gdje ćete moći dolaziti na Svete službe Božije, svi da se zajedno okupite, a posebno, i to treba imati u vidu, kad su krštenja, kad su vjenčanja, kad su ti radosni događaji, da se ipak malo pomjerimo iz groblja”, poručio je Joanikije, kako su naveli na sajtu Mitropolije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve