Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Bojović: DNP će inicirati izmjene Zakona o predsjedniku države

On smatra da sva nepotrebna tijela, komisije, savjete i radne grupe, čije je formiranje dopušteno postojećim Zakonom o predsjedniku, treba ukinuti, a stručnu službu predsjednika redukovati na optimalnu mjeru

Demokratska narodna partija (DNP) najavila je da će u Skupštini inicirati predlog izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku Crne Gore, kako bi ta državna funkcija bila upodobljena nadležnostima koje su propisane Ustavom.

Poslanik DNP-a Dragan Bojović kazao je da je Zakon usvojen kada je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović “po ko zna koji put, zauzeo jednu od državnih funkcija”.

“Đukanović je, sudeći po njegovim najnovijim izjavama i postupcima, ne samo umislio da je iznad Ustava i države, već i da ima moć da, u skladu sa svojom uzurpatorskom političkom sviješću, nameće odluke i upravlja novom Skupštinom i Vladom”, ocijenio je Bojović.

On smatra da sva nepotrebna tijela, komisije, savjete i radne grupe, čije je formiranje dopušteno postojećim Zakonom o predsjedniku, treba ukinuti, a stručnu službu predsjednika redukovati na optimalnu mjeru.

Bojović je dodao da isto važi i za glomaznu službu obezbjeđenja, koja mora biti uobličena prema realnim potrebama.

“Pri čemu se može dopustiti da, u skladu sa drugim važećim propisima, Đukanović dodatno angažuje privatno obezbjeđenje, ali to dodatno obezbjeđenje, ukoliko za njim osjeća potrebu, treba da plaća iz sopstvenog džepa, a ne iz džepa građana Crne Gore”, naveo je Bojović.

On je kazao da ako se premijer Zdravko Krivokapić, odrekao „majbaha“, očekuje da to učini i Đukanović, čije su radne obaveze i dužnosti protokolarne, i mnogo manje zahtjevne.

Bojović je ocijenio da su godišnja sredstva za rad predsjednika države, koja se obezbjeđuju iz budžeta, nedopustivo visoka, imajući u vidu stepen zaduženosti zemlje, pa se moraju svesti na realnu mjeru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cupko
12.01.2021-22:44 22:44

Vi ste Nepismeni ljudi 2/3 imate li trazis nesto sto nemos dobi!