Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bojanić otvorio vrata za Vijesti, zajedno istražuju po dubini

Ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić širom je otvorio vrata ''istraživačima'' iz režimskih Vijesti da zajedno tragaju ''po dubini'', jer treba javnosti ponuditi novu predstavu, ne bi li se zaboravili katastrofalni rezultati u borbi protiv COVID-19, tajno zaduživanje od skoro milijardu eura, gašenje nacionalne avio-kompanije, tajno kupovanje aviona, kao i brutalni revanšizam prema kadrovima bivše vlasti.

Dok država sve dublje tone u ekonomsku, zdravstvenu, političku društvenu i socijalnu krizu, Vlada premijera Zdravka Krivokapića se bavi preturanjem po fiokama bivše vlasti, ne bi li našli bilo što što može biti povod za neki vanredan pres na kojem će se hvaliti svojim uspjesima, bacajući građanima prašinu u oči kako oni nešto rade, pišu Dnevne novine.

Prema informacijama Dnevnih novina, ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić širom je otvorio vrata “istraživačima” iz režimskih Vijesti da zajedno tragaju “po dubini”, jer treba javnosti ponuditi novu predstavu, ne bi li se zaboravili katastrofalni rezultati u borbi protiv COVID-19, tajno zaduživanje od skoro milijardu eura, gašenje nacionalne avio-kompanije, tajno kupovanje aviona, kao i brutalni revanšizam prema kadrovima bivše vlasti.

Do koje mjere su opsjednuti istragama, najbolje pokazuje primjer premijera Krivokapića kojem je i rezač bio sumnjiv.

Podsjetimo, predsjednik Vlade javno je saopštio da je u kancelariji našao “ogroman rezač papira”, navodeći da se zna ko su osobe koje su učestvovale u uništavanju dokumentacije.

Dakle, i mašina je bila sumnjiva, tako da je pitanje što sve može iskočiti iz fioka po kojima, kako tvrde izori DN, preturaju “istraživači” Vijesti koje su inače postale oglasna table nove vlasti.

A imao bi čime da se bavi ministar Bojanić. Da nije ništa drugo do egzistencija stotina porodica Montenegro Airlinesa koji su se među prvima našli na udaru nove vlasti i ministra Bojanića.

Ostaće upamćeno njegovo nonšalantno saopštavanje da će biti ugašena nacionalna avio-kompanija kao da je riječ o zatvaranju buitika ili kioska brze hrane. Iako odgovornost za ovaj potez snosi čitava vlada, gašenje MA se najviše vezuje za Bojanića.

A što se tiče režimskih Vijesti možda je najbolje podsjetiti kako je o njima nedavno pisao Miodrag Miko Živković konstatujući da su se pobjedom opozicije na posljednjim izborima ponovo vratile na svoj stari prorežimski kolosijek i stara fabrička podešavanja, postajući poslije Srpske crkve, najvažniji pokrovitelj nove svetosavsko-klerikalne družine.

“Prosto je zaprepašćujuće koliko su njihovi lični interesi u borbi za mrvice vlasti sa te, u svemu kontaminirane svetosavske trpeze učinili da se pogaze svi principi objektivnog i nepristrasnog informisanja, kojima oni nijesu nikada robovali. Postali su glavna veš mašina za pranje svakojakih nepočinstava i pegla za izgužvane javne nastupe novih bogougodnih glasnogovornika. Sve to rade u pokušaju umirivanja i pacifikovanja heterogenog i poprilično nezadovoljnog puka koji je zajedno sa njima i crkvom omogućio formiranje ove i ovakve vlasti. Postali su velemajstori u relativizovanju najgorih i najopasnijih društvenih pojava koje urušavaju građanski, demokratski i sekularni koncept društva i države. Ostajući gluvi i slijepi na gotovo svakodnevne izlive klerikalizma i šovinizma svojih neobuzdanih miljenika, daju svoj veliki doprinos ukupnom urušavanju svih društvenih vrijednosti. Preko URA-e koja je njihov politički proizvod, čine sve ne bi li opravdali svoj prljavi i podli politički angažman”, napisao je između ostalog Miko Živković.

Eto, toliko o “nezavisnim istraživačima”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve