Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Želimo akt koji će biti apsolutno podsticajan za zanatlije

Rekao je da ne žele akt koji je puka formalnost, već isključivo onaj koji će biti apsolutno podsticajan za zanatlije - i postojeće i one koji sebe pronađu u tome u budućnosti

Demokratska partija socijalista (DPS) će u sljedećem sazivu Skupštine insistirati na što skorijem usvajanju novog Zakona o zanatstvu, naravno – uz punu koordinaciju sa Zanatskom komorom Crne Gore, poručio je generalni sekretar te partije Aleksandar Bogdanović nakon što je sa predstavnikom 24 zanatska udruženja potpisao Memorandum o razumijevanju.

Rekao je da ne žele akt koji je puka formalnost, već isključivo onaj koji će biti apsolutno podsticajan za zanatlije – i postojeće i one koji sebe pronađu u tome u budućnosti.

On je istakao da zanatska djelatnost u Crnoj Gori ima dugu istoriju, ali i veliki potencijal u sadašnjem vremenu.

– Da je tako, potvrđivali su programi koje sam uspostavljao i dok sam obavljao dužnost ministra – a na koje su nam se javljali i mlađi ljudi koji se, primjenjujući pritom savremenu tehnologiju i opremu, žele baviti zanatima, osnivajući mala preduzeća. Upravo Zanatsko-privredna komora organizacija je koja prepoznaje važnost unaprjeđenja svih tih djelatnosti, koja tome daje veliki doprinos i zbog toga mi je veliko zadovoljstvo što ćemo ubuduće sarađivati – kazao je generalni sekretar DPS-a.

On je istakao da je među članovima DPS-a mnogo onih koji se bave zanatima, tako da će naročito ova kategorija zaposlenih biti uključena u podršku izradi planova, čiji će cilj, između ostalog, biti stvaranje mogućnosti za mnogo bolji plasman proizvoda na tržištu.

– U potpunosti podržavamo inicijativu koja se tiče uspostavljanja ministarstva koje će biti zaduženo i za zanatsku djelatnost i za mala i za srednja preduzeća. Ukoliko se malo osvrnemo na podatke i vidimo koliko naših građana radi u tim sektorima, jasno je da i te kako postoji prostor za uspostavljanje tog resora – naveo je Bogdanović.

Iz tog razloga, rekao da je ovo danas vidi samo kao početak dobre saradnje koja će imati obostrano jak efekat.

– Dakle, i po zanatska, odnosno mala i srednja preduzeća, i po samu Crnu Goru i njenu privredu i tržište. U to ime, srdačno zahvaljujem Komori i na podršci i na tome što su prepoznali upravo DPS i naše koalicione partnere kao saveznike u realizaciji svojih ciljeva – zaključio je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve