Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Vode se lične i izvjesno partijske kampanje

Reagovao je na izjavu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da će plate biti povećane ukoliko poslanici podrže Maršalov plan Evropa sad

Skupština Crne Gore i poslanici Demokrata uradiće sve ono što od njih narod očekuje, poručio je predsjednik Kluba poslanika Mir je naša nacija, Boris Bogdanović.

Reagovao je na izjavu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da će plate biti povećane ukoliko poslanici podrže Maršalov plan Evropa sad.

Bogdanović je kazao da im je žao što početkom ove godine nijesu uspjeli da ubijede Vladu da planira sredstva u budžetu za dječji dodatak za svu djecu Crne Gore, kao ni veće staračke naknade.

Kako je naveo, rečeno im je da nema sredstava, ni za djecu, majke, zdravstvene radnike, niti za veće staračke naknade.

“Na čemu smo insistirali. Sada vidimo da se vode neke lične i već izvjesno partijske kampanje, ali nećemo dozvoliti da se bilo ko igra sa zdravim razumom poslanika parlamentarne većine, jer ono što smo tada tražili sad se od Vlade nudi”, rekao je Bogdanović.

On je najavio da će Skupština ubrzo razmatrati rješenja za vraćanje stečenog prava naknada za majke sa troje i više djece i druge socijalne mjere, uključujući veće plate, minimalnu zaradu, staračke naknade, kao i bolji materijalni položaj za sve zdravstvene radnike.

Skupština se, kako je poručio Bogdanović, ne vodi ličnim, već opštim interesom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve