Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Sporazum DF-a i URA-e predviđa stranački Tužilački savjet

Istakao je da nisu išli u druge detalje na sastanku, osim da rekonstruisana Vlada treba da ima 16 ministarstava i tri potpredsjednika Vlade, što je logično, ako idemo u povećanje broja ministarstava

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović kazao je da nije čuo oprečne stavove niti od jednog političkog subjekta u odnosu na drugu fazu predloga premijera – strukturu buduće rekonstruisane Vlade.

Istakao je da nisu išli u druge detalje na sastanku, osim da rekonstruisana Vlada treba da ima 16 ministarstava i tri potpredsjednika Vlade, što je logično, ako idemo u povećanje broja ministarstava.

”Vjerujem u dogovor kad je u pitanju druga faza. Vjerujem da će kolege shvatiti da je potrebno stabilizovati izvršnu vlast te da ovo nije borba za funkcije, nego za principe”, rekao je Bogdanović, objavljeno je na Facebook stranici Demokrata.

Boris Bogdanović smatra da se Tužilački savjet (TS) može formirati za nekoliko dana, ali da je problem što se sporazum DF i Ure predviđa stranački Tužilački savjet, pa sad imamo logičku besmislicu da se insistira na stranačkom TS, a nestranačkoj vladi.

“Ovo je klasična opstrukcija rekonstrukcije iza koje se kriju politički dugovi, sujeta i potreba da se fotelje sačuvaju”, tvrdi Bogdanović.

On je pojasnio da će se, kad se postigne konsenzus u odnosu na predlog oko strukture rekonstruisane Vlade, onda razgovarati o modelu te vlade.

”Prva faza su principi, oko kojih smo se svi saglasili. Sad treba da se usaglasimo oko strukture rekonstruisane Vlade, treća faza je model te rekonstruisane vlade i četvrta – kadrovska struktura Vlade”, zaključio je Bogdanović.

Na to su, takođe putem Facebooka, reagovali iz URE koji su tražili od Bogdanovića da pokaže sporazum sa DF-om i naveli da je taj termin iskorišten kao “loš i neubjedljiv spin”, a da se misli na pregovore u vezi formiranja TS koje su vodili DF i URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve