Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Rezultati izbora pokazuju da raste trend podrške građanskim i proevropskim snagama

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović danas je izrazio zadovoljstvo rezultatima nedjeljnih lokalnih izbora, kako onih koji se tiču DPS, tako i svih ostalih građanskih snaga

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović danas je izrazio zadovoljstvo rezultatima nedjeljnih lokalnih izbora, kako onih koji se tiču DPS, tako i svih ostalih građanskih snaga.

“Što se DPS tiče, ostvarili smo zacrtano – ostali smo ubjedljivo najjača partija u sve tri opštine i rezultat izbora vidimo kao dobru najavu onoga što nas čeka uskoro, a to je novi ciklus lokalnih izbora, a moguće i parlamentarnih”, rekao je Bogdanović.

On je istakao da je DPS u tri opštine osvojio ukupno 47,3 odsto mandata, te gotovo osam hiljada glasova, i kazao dodaju li tome rezultati ostalih prirodnih saveznika, jasno je da se može zaključiti kako postoji trend rasta podrške birača građanskim i proevropskim snagama.

“I to je ipak podatak od izuzetnog značaja kada naspram sebe imamo one koji mandate proslavljaju klicanjem Ratku Mladiću”, naglasio je Bogdanović.

Generalni sekretar je saopštio da je DPS jedina partija koja je na jučerašnjim izborima u svakoj opštini imala dvocifren broj osvojenih mandata, i podsjetio da je – ne računajući DPS – pojedinačno najbolji rezultat u nekoj opštini, sa osam mandata, opet imala građanska i evropska partija koja je u opoziciji na državnom nivou.

“Kada govorim o vladajućim strankama sa državnog nivoa, naročito je važno pomenuti da su one u sve tri opštine osvojile svega 27,3 odsto mandata, tako da u ovom slučaju brojke govore sasvim dovoljno o tome što građani misle o politici odlazeće Vlade. Građani su pritom vidjeli šta se dešava i u Budvi i u Beranama i u drugim gradovima gdje oni vrše vlast na lokalu, tako da je takav rezultat posljedica i tog faktora”, rekao je generalni sekretar DPS.

Bogdanović je saopštio da iako je DPS u Petnjici osvojio apsolutnu vlast, spremni su da pregovaraju sa svim građanskim i evropskim strukturama, kao i da očekuje da će se i na Cetinju formirati takva vlast, te da je to najbolja poruka o tome i u kojem se pravcu kreće Demokratska partija socijalista i kakav nivo saradnje se želi sa svima sa kojima se dijele ključne građanske vrijednosti.

“Oni koji se sada nadaju kako će na Cetinju sa nekoliko stotina glasova volšebno doći na vlast, najprije neka se zapitaju gdje su bili na Belvederu prije tri mjeseca i na kojoj su strani bili petog septembra. Ne može se u jednoj opštini najavljivati “sloboda“ sa onima koji slave Ratka Mladića, a u drugoj govoriti o posvećenosti Crnoj Gori. Već je Crna Gora iskusila politiku kameleona koji u Beranama žele nazivati ulice po ratnim zločincima, a na Cetinju braniti Crnu Goru” poručio je Bogdanović.

Na kraju on je konstatovao da je Demokratska partija socijalista na ovim je izborima, u jednom gradu srednje i dva relativno manje veličine, dobila mnogo novih lica, progresivnih ljudi mlađe i srednje generacije koji su prepoznati u svojim lokalnim sredinama – što je još jedan nemjerljiv rezultat.

“Zapravo – u tome i jeste ključ naše pobjede – jer u budućnost ulazimo sa uspješnim, stručnim i cijenjenim ljudima, iza kojih ovog puta stoje hiljade sugrađana”, zaključio je generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve