Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Razlozi za obaranje DPS-URA-SNP Vlade su više nego jasni

On je kazao da ako njihovi organi i defitinitvno donesu odluku da obore Vladu, Inicijativa DF-a koju smo podržali može ostati kao svojevrsna rezerva da kojim slučajem DPS ne odustane od Inicijative 19., ali i garancija da će se tada razrješenjem predsjednice Skupštine i definitivno srušiti neligitimina DPS-URA-SNP parlamentarna većina

Predsjednik Kluba poslanika Demokrate – Demos – “Mir je naša nacija”, Boris Bogdanović kazao je da su sa zadovoljstvom potpisali Inicijativu za razrješenje predsjednice Skupštine i izglasavanje nepovjerenja DPS-URA-SNP Vladi, odnosno, rušenje neligitimne parlamentarne većine.

“Potpisima poslanika Demokrata, DF-a, Demosa, Ujedinjene, Prave i Radničke partije je potvrđeno da postoji sijaset razloga za pad ove neligitmine Vlade i parlamentarne većine, i da takav naš sud apsolutno nema veze sa potpisivanjem Temeljnog ugovora koji smo podržali. Pokušaj jeftine zloupotrebe i skrivanja iza Temeljnog ugovora koji je završena priča i koji ne može promijeniti bilo koja Vlada bez saglasnosti crkve je razobličen, a razlozi za obaranje DPS-URA-SNP Vlade su više nego jasni i svakim danom ih je sve više”, naveo je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, nakon jučerašnjeg izglasavanja zakona protiv Zete i Zećana i jednostranog utvrđivanja liste kandidata za članove Sudskog savjeta od strane DPS-URA-SNP su još i jasniji i brojniji.

“U ovom trenutku u skupštinskoj proceduri imate potpise praktično 90% poslanika da Vlada nema povjerenje i da treba da padne, a neligitimni premijer kome su puna usta demokratije i evropejstva i dalje ne podnosi ostavku, iako je svojevremeno pozivao gospodina Zdravka Krivokapića da podnese ostavku. Definitivno za rubriku vjerovali ili ne”, poručio je Bogdanović.

On je kazao da ako njihovi organi i defitinitvno donesu odluku da obore Vladu, Inicijativa DF-a koju smo podržali može ostati kao svojevrsna rezerva da kojim slučajem DPS ne odustane od Inicijative 19., ali i garancija da će se tada razrješenjem predsjednice Skupštine i definitivno srušiti neligitimina DPS-URA-SNP parlamentarna većina.

“Ponavljamo da kakva god bude naša definitivna odluka na sjednici 19. avgusta, mi ulaziti nakon toga u prevarantske modele, u kakve su ulazili URA i SNP nemamo namjeru, jer je za nas volja naroda uvijek bila i biće zvijezda vodilja”, zaključio je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
17.08.2022-19:23 19:23

Čuš ovoga ćihu ćihu ćihuhu, DPS vlada, a DPS nema ni jednog jedinog ministra. vi imate barem tri puta više direktora i predśednika upravnih odbora no DPS, kako imate obraza ovako pečobrazno obmanjivati građane… Pih…

COL
17.08.2022-19:23 19:23

Čuš ovoga ćihu ćihu ćihuhu, DPS vlada, a DPS nema ni jednog jedinog ministra. vi imate barem tri puta više direktora i predśednika upravnih odbora no DPS, kako imate obraza ovako pečobrazno obmanjivati građane… Pih…