Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović – Plugčijeva: Crnoj Gori potrebna stabilna proevropska, građanska i progresivna Vlada

U srdačnom i otvorenom razgovoru, kako je saopšteno iz DPS, razmijenjeni su stavovi o aktuelnim dešavanjima i političkim okolnostima na unutrašnjem i međunarodnom planu

Crnoj Gori potrebna stabilna proevropska, građanska i progresivna Vlada koja će posvećeno i bez odlaganja raditi na ispunjavanju zadataka kako bi Crna Gora postala prva sljedeća članica Evropske unije, konstatovano je na današnjem sastanku generalnog sekretara DPS Aleksandra Bogdanovića  sa ambasadorkom Bugarske  Meglenom Plugčijevom.

U srdačnom i otvorenom razgovoru, kako je saopšteno iz DPS, razmijenjeni su stavovi o aktuelnim dešavanjima i političkim okolnostima na unutrašnjem i međunarodnom planu i ocjenjeno da “evropske i evroatlantske vrijednosti nemaju alternativu kada je u pitanju stabilizacija političkih prilika i dalji napredak Crne Gore”.

“Na sastanku je zaključeno da je Crnoj Gori potrebna stabilna proevropska, građanska i progresivna Vlada koja će posvećeno i bez odlaganja raditi na ispunjavanju zadataka kako bi Crna Gora postala prva sljedeća članica Evropske unije. U tom pravcu sagovornici su konstatovali da je Bugarska oduvijek snažno posvećena procesu evropskih integracija Crne Gore, kao glavnom putu ka postizanju održivog napretka za građane Crne Gore, ali i jačanju regionalne i evropske stabilnosti i bezbjednosti”, dodaju iz DPS.

Bogdanović je podsjetio da je za Demokratsku partiju socijalista evropska agenda oduvijek bila “ključni prioritet”, kojem je, kako je kazao, “ostala dosljedna i nakon parlamentarnih izbora 2020. pokazavši punu odgovornost i demokratski kapacitet da se i kao opoziciona partija bori za ispunjavanje ovog strateškog cilja”.

“Crna Gora nema više vremena za eksperimentalne vlade, imajući u vidu da su aktuelna tehnička, ali i prethodna nanijele štetu nacionalnim interesima. Potrebna je odgovorna politička Vlada. Vanredni parlamentarni izbori najrealnije rješenje za izlazak iz postojeće krize”, naglasio je Bogdanović.

Osvrćući se na predstojeće lokalne izbore u 14 opština, uključujući i Glavni grad, Bogdanović je upoznao sa predizbornim aktivnostima i planom kampanje DPS-a koja će, kako je kazao, “biti čista, otvorena i transparentna, zasnovana na argumentima, ostvarenim rezultatima i kvalitetnim kadrovskim rješenjima”.

Ambasadorka Plugčijeva je pozdravila “konstruktivan pristup DPS-a” da ostane opredjeljen evropskom putu Crne Gore i istakla da je Bugarska u prethodnom periodu u Crnoj Gori organizovala i finansirala veliki broj projekata, a većina njih, kako je kazala,  “ima za cilj konkretne benefite za građane i podršku održivom regionalnom razvoju, zdravstvenom sistemu, ekologiji, obrazovanju i kulturi”.

“Posebno je istakla da je Bugarska u posljednje tri godine finansirala osam uspješnih projekata najviše na sjeveru Crne Gore u iznosu od 340.000 eura”, zaključuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve